пʼятниця, 02 травня 2014 01:37

Ляшко розповів, як потрібно було діяти українській владі в Криму

Ляшко розповів, як потрібно було діяти українській владі в Криму
Олег Ляшко. Фото: file.liga.net

У Криму необхідно було діяти апріорі рішуче і воювати.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив кандидат у президенти, народний депутат Олег Ляшко.

За словами Ляшка, необхідно було перекривати керченську протоку і "мочити" терористів, які захопили Верховну Раду Криму.

Політик також зазначив, що саме політика мирного вирішення конфлікту дозволила анексувати Крим.

Нагадаємо, процес відторгнення Кримської автономії та Севастополя від України та їх приєднання до Російської Федерації на правах суб'єкта Російської Федерації було здійснено протягом березня 2014 року. Анексія Криму не визнається українською владою, не визнається ООН, ПАРЄ, а також суперечить рішенню Венеціанської комісії, натомість російською владою трактується як повернення Криму до Росії.

16 березня 2014 року за рішенням Кримського парламенту був проведений референдум щодо статусу Криму.

В умовах бойкотування референдуму кримсько-татарським народом, присутності великої кількості озброєних російських військовослужбовців, а також фальсифікацій, референдум в АРК зібрав понад 1,2 млн заповнених бюлетенів (що відповідає 83,10% загальній кількості виборців), з яких 96,77% засвідчили вибір "за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації".

Зараз ви читаєте новину «Ляшко розповів, як потрібно було діяти українській владі в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі