середа, 30 травня 2012 12:25

Ляшко не голосуватиме за доторканність депутатів, бо його "можуть посадити"

Ляшко не голосуватиме за доторканність депутатів, бо його "можуть посадити"
Олег Ляшко виступає за комплексне скасування недоторканності. Фото: obozrevatel.com

Позафракційний депутат Олег Ляшко заявив, що не голосуватиме за скасування депутатської недоторканності, оскільки без неї його можуть запроторити до в'язниці.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

Зокрема, політик пояснив, що про недоторканність у ВР голосно заговорили саме зараз, оскільки "на дворі вибори".

"Згадайте вибори 2006 і 2007 років, коли "Наша Україна" розповідала про скасування недоторканності і на цьому побудувала свою кампанію. Оскільки Партії регіонів сьогодні немає більше чим похвастатись - ні в економічному, ні в політичному плані - вона знову схопилась за "коник" скасування недоторканності. Але це звичайне обдурювання людей", - відзначив Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати розпочали процес зняття недоторканності з себе

Нардеп нагадав, що для того, щоб скасувати недоторканність, потрібно отримати 226 голосів на одній сесії, а потім 300 голосів - на наступній сесії.

"Де гарантія, що регіонали їх наберуть? Я, наприклад, перший не голосуватиму за скасування депутатської недоторканності. І не тому ,що я за неї ховаюсь, бо я не роблю нічого протиправного, а тому, що влада, як тільки матиме можливість, спробує посадити депутатів-опозиціонерів у тюрму", - пояснив Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів дали зрозуміти, що депутати ще довго будуть недоторканними

"Навіть за мій виступ у парламенті, де я критикую владу, сьогодні за законом я не несу відповідальність, а завтра за нього проти мене порушать кримінальну справу і посадять", - додав парламентарій.

За його словами, якщо вже і скасовувати недоторканність, то це слід робити "в комплексі".

"Треба її скасувати для всіх, хто має її в Україні - депутатів, суддів і, звісно, президента. Чому вона має лишатись для голови держави? Чому його не можна притягнути до відповідальності за вчинення ним кримінальних чи корупційних діянь?" - поцікавився Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуніст пояснив, що недоторканність в Україні насправді гарантується грошима

На переконання депутата, сьогодні цей механізм настільки ускладнений, що президент може вчиняти будь-які кримінальні чи корупційні дії і не відповідати за це.

"Як він це і робить,. Якщо притягувати до відповідальності, то всіх корупціонерів, і починати треба з чинного президента Януковича", - підсумував Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко не голосуватиме за доторканність депутатів, бо його "можуть посадити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі