вівторок, 18 листопада 2008 08:59

Лужков мріє побачити заголовки: "Росія повернула Крим"

Лужков мріє побачити заголовки: "Росія повернула Крим"

Мер Москви Юрій Лужков заявляє, що Україна не має прав на володіння Кримом.

Він підкреслив, що в його висловах щодо Криму і Севастополя немає нічого популістського, оскільки ця тема "бере за серце кожного росіянина".

"Те, що відбувається з Севастополем і з Кримом, - це не популізм. Це - наша історія, це наші втрати, які кожен росіянин вважає втратами, не справедливими для нашої країни. 225 років тому Катерина, розуміючи державні інтереси Росії, відвоювала Крим, відвоювала Севастополь, утворила це місто, і зараз ми на п"яну голову одним розчерком пера взяли і віддали Севастополь, коли ділили країну", - підкреслив Лужков.

Він зазначив, що Крим був відданий Україні у зв"язку з трьохсотліттям добровільного возз"єднання з Росією. "Коли з"єднувалися, можна щось робити, а коли розходилися - віддайте пожитки…", - запропонував мер Москви.

Відповідаючи на запитання, чи правильно виступати з позицією, яка не викликає захоплення в української влади, Лужков підкреслив: "(Мене це) не хвилює. Перше, я говорив це розуміючи і сприймаючи позицію росіян, друге, …чому ви сказали, що я свій виступ робив на території України? Севастополь – військово-морська база РФ. Севастополь ніколи не був територією України. Я стояв на російській землі, я стояв на території російської військової бази, втрата якої рівносильна втраті або серйозним ускладненням щодо Кавказу і в Чорному морі".

Мер Москви зазначив, що під час першого президента РФ Бориса Єльцина "з"явилося бажання все віддати, він віддав Крим…".

Крім цього, відповідаючи на запитання, що він хотів би прочитати в газеті, в якій публікуються мрії різних людей, Лужков сказав, що хотів би в ній побачити заголовки: "Росія повернула Крим і Севастополь", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Лужков мріє побачити заголовки: "Росія повернула Крим"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі