четвер, 17 травня 2012 22:59

Лутковська пояснила, чому погодилася бути омбудсменом

Лутковська пояснила, чому погодилася бути омбудсменом
Валерыя Лутковська не шкодує, що захищала права України. Фото: news.liga.net

Валерія Лутковська погодилася стати омбудсменом, бо захищати права людини – це єдине чим зараз хоче займатися.

Про це вона розповіла в ефірі телеканалу ТВі.

Відповідаючи на запитання, чому вона вирішила змінити посаду і пішла працювати уповноваженим ВР з прав людини, Лутковська наголосила:

"Коли людина має вибір на своєму життєвому шляху, то, відповідно, вона чимось керується. У цьому випадку я керувалася власне тими традиціями, які є в сім'ї, тими правилами, які запозичила в діяльності Європейського суду з прав людини, тими стандартами, які встановлено тим судом і для себе зрозуміла, що я як юрист не хочу займатися більше жодною іншою діяльністю, ніж захистом прав людини. Це мені було цікаво і тому я і погодилася на цю пропозицію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидат в омбудсмани приховувала доходи - Кармазін

Пояснюючи специфіку своєю попередньої посади, чинний омбудсмен зазначила, що вона ніколи не шкодувала, що захищала права держави Україна.

"У нашій державі урядовий уповноважений займається не тільки тим, що він представляє інтереси держави, а він ще й після того виконує рішення Європейського суду. Мені вистачало досвіду для того, щоб відкрити справу і зрозуміти, яким буде рішення Європейського суду одразу з певною похибкою в частині суми справедливої сатисфакції. Але при цьому я розуміла, що мені потім це виконувати. Відповідно, треба було представити позицію держави таким чином, щоб отримати максимально об'єктивне рішення Європейського суду, яке можна виконати в наших умовах. От, власне, з прицілом на виконання і працювали", - пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лутковська пообіцяла відвідати Тимошенко і Луценка

Нагадаємо. що Лутковська вступила на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини 27 квітня 2012. До цього вона обіймаал посаду Урядового уповноваженого у справах Европейського суду з прав людини, тобто захищала інтереси держави в ЄСПЛ.

Зараз ви читаєте новину «Лутковська пояснила, чому погодилася бути омбудсменом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі