пʼятниця, 18 квітня 2014 14:08

Луганські депутати вимагають проведення референдуму 25 травня

Луганські депутати вимагають проведення референдуму 25 травня
Фото: lluvia-ol.livejournal.com

Депутати Луганської обласної ради вимагають від центральної влади негайно оголосити про проведення Всеукраїнського референдуму з питання держустрою країни і надання російській мові статусу другої державної.

"У найближчі дні має бути оголошений Всеукраїнський референдум з двох питань: про державний устрій України з максимальною передачею владних повноважень в регіони і про державний статус російської мови", - йдеться у зверненні Луганської облради, прийнятому на засіданні в п'ятницю.

У зверненні підкреслюється, що на виконанні цих вимог наполягають мільйони людей.

На думку облради, референдум необхідно провести 25 травня в один день з позачерговими президентськими виборами.

Також облрада вимагає амністувати бійців спецпідрозділів, які брали участь у подіях на Майдані Незалежності в Києві.

"Необхідно до 9 травня ухвалити закон про амністію бійців спецпідрозділів "Беркут", "Альфа" та Внутрішніх військ, а також про непереслідування активістів, військових, і всіх учасників акцій протестів, захоплень адміністративних будівель на сході країни з подальшим їх роззброєнням", - йдеться у зверненні.

Крім того, депутати засудили дії влади щодо незгодних з ними громадян.

"Жителям південного сходу відмовлено в праві голосу, у праві бути громадянами своєї Вітчизни. Всіх нас разом записали в "сепаратисти", "терористи" і "російські диверсанти"", - підкреслюється в документі.

Луганські депутати також назвали неприпустимим створення збройних цивільних формувань для придушення протестуючих і зажадали від центральної влади терміново скасувати антитерористичну операцію.

На сесії також був присутній голова Луганської облдержадміністрації Михайло Болотських, який підкреслив, що переговори з активістами, які захопили будівлю СБУ в Луганську, все ще ведуться, але поки не дали ніяких результатів.

"Головна больова точка - СБУ. Це порохова бочка, яка ставить під загрозу безпеку громадян", - зазначив він.

Нагадаємо, що 6 квітня проросійські активісти, які мітингували за федералізацію України, захопили будівлю СБУ в Луганську. Протестувальники вимагають оголосити Луганську область незалежною від київської влади, реабілітувати всіх активістів, а також затриманих бійців "Беркута" і ВВ.

Зараз ви читаєте новину «Луганські депутати вимагають проведення референдуму 25 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі