пʼятниця, 17 серпня 2012 14:51

Луценку оголошували вирок під музику та спів його прихильників
9

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Сьогодні, 17 серпня, у Печерському районному суді міста Києва відбулося чергове судове засідання по кримінальній справі проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка щодо службової недбалості у рамках розслідування справи по отруєнню екс-президента Віктора Ющенка.

Суддя Анна Медушевська довго зачитувала вирок, однак дуже тихим голосом, і її майже не було чути. До зали запустили фото- та відеокамери. Загалом зібралося близько 70 представників засобів масової інформації.

Луценко через грати тихо перемовлявся з дружиною Іриною та іншими підсудними Володимиром Тарасенком і Олегом Павленовим. А згодом уже розмовляв і з одним із лідерів опозиції Олександром Турчиновим, який також прийшов на засідання. Луценко жартував із ним і посміхався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прихильники Луценка під Печерським райсудом перекрикують Медушевську

Тим часом під судом зібралися прихильники Луценка. Вони співали пісень, зокрема "Рушник". Голоси з вулиці настільки було чутно, що вони перекрикували суддю Медушевську.

На судовому засіданні були присутні адвокати Олексій Баганець та Ігор Фомін і двоє прокурорів, а також народні депутати від фракції НУ-НС Тарас Стецьків, Юрій Кармазін та Геннадій Москаль.

Зрештою суддя оголосила вирок Луценку, яким засудила його до двох років обмеження волі, а також заборонила обіймати керівні посади протягом наступних 3 років.

Коли суддя закінчила зачитувати вирок, присутні в залі, а також мітингувальники на вулиці почали скандувати "Ганьба!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Луценка подаватиме апеляцію на рішення Печерського райсуду

Після закінчення судового засідання Луценко кілька хвилин поспілкувався з пресою.

"Шкода країну, в якій таке кривосуддя. Насправді суди в Україні мають лише вивіски, але не мають жодного шансу оголосити справедливе рішення. Якщо є рішення апеляційного суду, який дав дозвіл на прослуховування телефонів Давиденка, і це рішення ніким не було скасовано, то обмеження волі міністра внутрішніх справ означає, що треба закрити міліцію, суди а також скинути владу, яка допустила таку ганебну ситуацію тотального безправ'я", - зазначив Луценко представникам ЗМІ, назвавши сьогоднішній вирок - "вироком усій системі".

Захист екс-міністра внутрішніх справ заявив, що подаватиме апеляцію на рішення Печерського районного суду міста Києва.

У Луценка очікують, що його найближчим часом етапують до Менської виправної колонії (Чернігівська область).

Зараз ви читаєте новину «Луценку оголошували вирок під музику та спів його прихильників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі