понеділок, 16 січня 2012 11:05

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко запідозрив, що суд навмисне не викликає багатьох свідків

Луценко запідозрив, що суд навмисне не викликає багатьох свідків

Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко просить суд про примусовий привід свідків. Про це він сказав під час сьогоднішнього засідання.

Луценко уточнив, що переглянув складений прокуратурою список свідків, запрошених до суду.

"Станом на минуле засідання 10 свідків зі списку взагалі не отримували повісток. Загалом отримали повістки, але не з'явилися до суду, 45 осіб. З них більше 20 осіб отримували повістки від трьох до п'яти разів. Я не розумію, чому суд не приймає рішення про примусовий привід цих свідків", - сказав він.

Луценко обурився, що суд не заслухав жодного члена комісії, яка ухвалила рішення про виділення квартири Леоніду Приступлюку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під СІЗО до Луценка прийшли "пастушки", "царі", "мєнт", воїн УПА і "банкір"

"Чому сьогодні 57 свідків пропущено, а в коридорі стоять два свідки останнього, четвертого епізоду? Ви що, вважаєте, що Коляда і Євдокимов (допитані на попередньому засіданні, - ред.) - Єдині свідки з третього епізоду? Мене все це наводить на роздуми, що суд отримав завдання пропустити всіх свідків, під гарантію замовника цієї кримінальної справи отримати від усіх, хто не прийшов, заяви про їх небажання свідчити у суді і обмежитися зачитуванням показів", - сказав екс-міністр.

За його словами, у МВС уже зібрано такі заяви від десятків співробітників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луценка сталося кілька серйозних нападів - Ар'єв

"Але в судах немає жодної такої заяви. Це означає, що хтось невідомий диригує нашим процесом. Інакше як пояснити, що десятки свідків взагалі не отримують повістки, що отримують повістки пенсіонери МВС, а чинні співробітники - ні?", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Луценка розповіла про умови утримання чоловіка в СІЗО

З огляду на це, Луценко попросив суд відправити повістки всім свідкам зі списку. "І прошу сьогодні ж прийняти рішення про примусовий привід тих громадян, які отримали більше трьох повісток і не з'явилися", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Луценка скаржиться на пенітенціарну службу

Нагадаємо, раніше сьогодні екс-міністр звернув увагу, що останнім часом судові засідання у його справі проходять щодня без перерви на обід. На його думку, це свідчить про те, що Печерський районний суд отримав завдання пришвидшити розгляд його кримінальної справи.

Зараз ви читаєте новину «Луценко запідозрив, що суд навмисне не викликає багатьох свідків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі