понеділок, 16 квітня 2018 13:54

Луценко розповів, що почули у прослушці Холодницького

Луценко розповів, що почули у прослушці Холодницького
Зараз Назар Холодницький перебуває у відпустці. Фото: volynnews.com

На записах із кабінету антикорупційного прокурора Назара Холодницького не зафіксували підстав для притягнення його до кримінальної відповідальності.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу 16 квітня.

"Їх аналізував керівник НАБУ Ситник і я як керівник Генпрокуратури. І він, і я окремо, у різні дні дійшли висновку, що у них явно вбачається дисциплінарне порушення. Жодних хабарів, які вимагав чи отримував Холодницький, там не зафіксовано. Тому кримінального переслідування я на цей момент не вбачаю. Частину розмов, вказівок, вимог, сказаних Холодницьким, ми розглядаємо як грубе порушення наших нормативних відомчих документів. Тому звернулися до КДКП", - сказав Луценко.

За його словами, кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів має право відмовити Луценку та Ситнику в задоволенні заяви звільнити Холодницького, може задовольнити її або оголосити догану.

Зараз антикорупційний прокурор перебуває у відпустці.

"Холодницький був у мене... Він прийняв рішення піти на певний час у відпустку, при цьому гарантуючи, що він напише свої пояснення або дасть їх усно, тобто буде співпрацювати з КДК", - зазначив Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфлікт Ситника і Холодницького - це програш для України

Генпрокурор Юрій Луценко та глава НАБУ Артем Ситник підписали і надіслали до дисциплінарної комісії прокурорів скаргу з проханням звільнити керівника САП Назара Холодницького.

Детективи НАБУ прослуховували керівника САП. За словами Ситника, зафіксували низку провокаційних та підозрілих бесід. У ЗМІ з'явилася інформація, що йдеться про епізоди втручання Холодницького у провадження щодо народного депутата Георгія Логвинського, мера Одеси Геннадія Труханова, екс-голови НАЗК Наталії Корчак та помічника Олега Ляшка Олександра Богачова.

Зараз ви читаєте новину «Луценко розповів, що почули у прослушці Холодницького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі