середа, 22 січня 2014 15:31

Луценко неадекватно оцінює ситуацію - Фесенко

Луценко неадекватно оцінює ситуацію - Фесенко
Володимир Фесенко. Фото: hvylya.org

Наразі у опозиції недостатньо сил зламати президента Віктора Януковича. Треба бути реалістом і розуміти це.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Володимир Фесенко, коментуючи заяви екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценко створити новий уряд на чолі Кличком.

"Не підтримую такі заклики Луценко. Це неадекватна оцінка ситуації. Революційний підхід. Зараз майдан і опозиція не здатна революційним шляхом подолати Януковича. Опозиція думає, що Янукович піде на переговори через майдан? Треба бути реалістом і розуміти, що зараз у влади більше можливості подолати майдан силовим шляхом, ніж навпаки. Силовий шлях з обох сторін - це шлях до громадянської війни і розколу країни", - розповів політолог.

Фесенко зауважив, що наразі опозиції варто обговорювати з владою перемир'я.

"Розумію обурення, але зараз треба домовлятися не про відставку Януковича. Про щось подібне він не буде домовлятися. Треба домовлятися про негайне припинення насилля, використання сили і зброї на вулицях. Де ви бачите перемогу? Поки вірогідніший варіант штурму майдану", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров полетів з робочим візитом у Швейцарію

"Перший крок - це перемир'я. Другий крок - це скасування або призупинка дії законів за які проголосували минулого тижня. Треба домовитись, як це зробити законодавчо. Далі треба домовлятися про демократичні президентські вибори. Зокрема, щоб в них зміг взяти участь Кличко. Щоб були політичні і правові гарантії участі у виборах всіх представників лідерів опозиції. Щоб не було штучних заборон і обмежень, які готуються зараз для Кличка", - зазначив політолог.

Нагадаємо, сьогодні Юрій Луценко заявив про необхідність створення тимчасового уряду на чолі з Віталієм Кличко. Єдиним питанням переговорів Луценко вважає відсторонення Януковича. Політик заявив, що після перемоги Партію регіонів та Компартію слід оголосити поза законом.

Зараз ви читаєте новину «Луценко неадекватно оцінює ситуацію - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі