середа, 05 грудня 2012 12:25

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко лежить в урології — під палатою його вартують четверо охоронців

Луценко лежить в урології — під палатою його вартують четверо охоронців
За добу перебування в лікарні у Юрія Луценка взяли тільки загальні аналізи. Фото: 24tv.ua

Дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка вважає, що її чоловіка привезли до лікарні через формальні причини.

Про це Ірина Луценко розповіла в коментарі Gazeta.ua. Вчора її після двох годин очікування пустили до чоловіка на 15 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірину Луценко пустили до чоловіка на 15 хвилин

Жодних пояснень, чому так, не надали. Дивно, що до Юлії Володимирівни, яка вже близько чотирьох місяців у лікарні, адвокатів допускають, а щодо Луценка посилаються на якісь таємні інструкції, які забороняють пускати захисника в лікарню. Про все це безправ'я я проінформувала омбудсмена України Валерію Лутковську. Сьогодні маю намір звернутися у прокуратуру Чернігівської області", - заявила політик.

За словами нардепа, екс-міністр лежить в урологічному відділенні на першому поверсі лікарні, у звичайній палаті розміром три на три метри.

"В середині його охороняють чотири людини — там невеликий коридорчик, в якому вони перебувають. Палата малесенька, з одним ліжком. На вчорашній день у Юри брали тільки загальні аналізи. Коли я вже їхала звідти, він мав вживати якусь рідину — його готували до додаткового обстеження. Покращення в самопочутті немає. У зв'язку з погіршенням стану здоров'я, він написав заяву, що погоджується на негайну госпіталізацію. Далі все залежить від пенітенціарки — чи буде вона його тримати два-три дні, чи змовчить, обстежить і відправить назад у колонію", - каже вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий КПК дозволяє без відома особи використовувати зразки ДНК і відбитки — правники б'ють на сполох

Ірина Степанівна впевнена, що екс-міністра нарешті привезли до лікарні через формальну необхідність звітувати перед Європейським комітетом по запобіганню катуванням.

"Луценка вивезли в лікарню з однієї причини: бо в цей час колонію відвідував комітет, створений при президентові України, по запобіганню тортурам. Україна мала відреагувати на звіт Європейського комітету по запобіганню тортурам, і дати відповідь, які дії вона здійснила по тих ув'язнених, які зазначені в цьому звіті. Тиждень тому в Європі зазначили, що відтермінування лікування Тимошенко та Луценка вони вважають за тортури. Тому вивіз Юри саме в цей період пов'язаний із підготовкою відповіді Європі. Пояснити інакше те, чому півтора роки пенітенціарна служба заявляла, що Луценко здоровий, і раптом прислухалася до нашої думки, неможливо", - підсумовує політик.

Зараз ви читаєте новину «Луценко лежить в урології — під палатою його вартують четверо охоронців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі