четвер, 24 лютого 2011 20:57

Литвин переконаний, що дискутувати навколо гімну не варто

Литвин переконаний, що дискутувати навколо гімну не варто

Спікер Володимир Литвин виключає зміну парламентом слів державного гімну. Про це він сказав в ефірі "Бізнес-Радіо".

"Я ставлюся до такої ініціативи спокійно з урахуванням того, що вона не буде матеріалізована, тому немає теми для дискусій", - сказав Литвин, коментуючи внесення депутатом Дмитром Ветвицьким законопроекту із пропозицією про зміну перших рядків гімну.

Спікер сумнівається в тому, що парламент буде розглядати відповідний законопроект.

"Я думаю, що Польща на рахунок свого гімну не комплексує, вони працюють й у них прекрасні результати", - додав він.

При цьому Литвин визнав, що в Україні є чимало людей, які не погоджуються з певними словами з гімну й виступають за їх зміну.

Нагадаємо, народний депутат України з фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що перші слова Гімну України "Ще не вмерла України і слава, і воля" не об'єднують і не є життєдайними для українців.

"Вони мені нагадують слова Грушевського, який казав: "Українці найбільше вміють організовувати похоронні заходи. У цьому вони найкращі".

Раніше народний депутат України (позафракційний) Дмитро Ветвицький вніс на розгляд Верховної Ради законопроект щодо зміни перших слів Державного Гімну.

Зараз ви читаєте новину «Литвин переконаний, що дискутувати навколо гімну не варто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі