субота, 09 жовтня 2010 06:26

Литвин хоче на вибори разом з Януковичем

Литвин хоче на вибори разом з Януковичем
Спікер парламенту Володимир Литвин підтримує ідею проведення виборів до всіх органів влади в один рік та виступає за продовження повноважень Ради до 5 років.

Про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів.

За його словами, це дозволило б "5 років спокійно працювати".

"Але як  зробити так, щоб вибори президента та парламенту зустрілися. Треба або чекати кілька років, коли це відбудеться(згідно до Конституції 1996 року повноваження ВР 4 роки, президента-5 років-Ред.), або поставити питання так, щоб Верховна Рада погодилась би провести такі вибори в 2015 році, відбувши три роки каденції", пояснив Володимир Литвин.

Керівник парламенту нагадав, що останнім часом циркулювало дуже багато чуток стосовно можливого продовження повноважень Верховної Ради до 2015 року.

 "Саме з огляду на це була запропонована така новація до Конституції, з метою чіткої фіксації термінів, коли відбуватимуться вибори до Верховної Ради, вибори президента та вибори до місцевих органів влади, для того, щоб зняти будь-які приводи для звинувачень в цьому плані", - резюмував глава парламенту.

Нагадаємо, що президент України Віктор Янукович, під час візиту до Франції заявив про необхідність проведення виборів президенту та парламенту в один рік.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Литвин хоче на вибори разом з Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі