понеділок, 07 березня 2022 23:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Лідери Великобританії, Канади та Нідерландів записали відео на підтримку України

Лідери Великобританії, Канади та Нідерландів записали відео на підтримку України
Світові лідери записали відео на підтримку України. Фото: Українська правда

Лідери Великобританії, Канади та Нідерландів Борис Джонсон, Джастін Трюдо та Марк Рютте записали відео на підтримку України.

Вони запевнили ,що зібралися разом, щоби висловити слова підтримки Україні і українцям. повідомляє Gazeta.ua.

"Це критичний момент і ми стоїмо з українським народом перед обличчям агресії, який страждає в руках машини війни Володимира Путіна", – сказав голова британського уряду.

"Ми об'єднані в нашому подальшому протистоянні російській агресії проти України, і ми відзначаємо єдність 141 держави, які засуджують ці незаконні дії в ООН", – сказав канадський прем'єр.

"І ми також тісно співпрацюємо для координації гуманітарної допомоги, оборонної військової допомоги, і, звісно, для потужного пакету санкцій. І якщо буде потрібно більше, ми зробимо більше", – запевнив прем'єр Нідерландів.

Джонсон додав, що держави поділяють спільний погляд.

"Ми віримо в свободу, ми віримо в демократію і ми віримо в те, що Україна має бути вільною, незалежною і суверенною державою. Ми разом з Україною", – сказав прем'єр Британії.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Лідери Великобританії, Канади та Нідерландів записали відео на підтримку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі