вівторок, 21 травня 2024 18:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Або збивайте російські ракети, або давайте бойові літаки і ППО. Україна терміново звернулася до партнерів

Не існує жодного юридичного, безпекового або морального аргументу проти збиття партнерами зі своєї території російських ракет над Україною.

Україна просить партнерів розглянути таку можливість або надати нам необхідні для цього системи ППО і бойові літаки з відповідними технічними можливостями. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з міністеркою закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок пресконференції у Києві, повідомив Укрінформ.

Автор: ukrinform.com
  Анналена Бербок і Дмитро Кулеба у Києві
Анналена Бербок і Дмитро Кулеба у Києві

"Немає жодного юридичного, безпекового або морального аргументу, який стоїть на шляху до того, щоб наші партнери збивали російські ракети над територією України зі своєї території. Ті, хто говорить, що такі дії були б ескалацією, маніпулюють", - сказав Кулеба.

Ми вже багато разів чули аргумент про необхідність уникнення ескалації, зазначив міністр.

Однак за останні два роки єдиною стороною, яка займається ескалацією, є Російська Федерація, сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС схвалив конфіскацію російських активів. Мільярди євро підуть на ЗСУ

"Тому перше: ми дійсно просимо партнерів розглянути можливості, за яких російські ракети - не російські літаки з російськими пілотами на борту, а шматки заліза, які несуть смерть з Росії до України, - перехоплювалися б з території країн наших партнерів", - заявив міністр.

Є альтернативне рішення, також сказав Кулеба.

"Якщо ви не хочете цього робити, тоді просто надайте нам усі необхідні для цього засоби, ми розмістимо їх на території України і будемо самі перехоплювати ці ракети. Це системи ППО і бойові літаки з відповідними технічними можливостями", - сказав.

"А займати позицію, за якої ми і ППО не передамо, і не будемо підтримувати збиття російських ракет з нашої території над територією України, - це і є позиція умиротворення агресора", - заявив міністр закордонних справ України.

Зенітні ракетні комплекси Patriot є системами ППО тільки коли діють - захищають життя, а не стоять без руху десь на базах зберігання. Patriot потрібні Україні зараз, сказав президент Володимир Зеленський.

НАТО може збивати російські ракети над Україною, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Або збивайте російські ракети, або давайте бойові літаки і ППО. Україна терміново звернулася до партнерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі