понеділок, 12 березня 2012 10:59

Ліберальна партія оскаржить в Конституційному Суді ліквідацію райрад в Києві

Ліберальна партія оскаржить в Конституційному Суді ліквідацію райрад в Києві

Ліберальна партія України звернеться до Конституційного Суду України з поданням про незаконність ліквідації районних рад у місті Києві.
Як повідомляє прес-служба ЛПУ, відповідне рішення було прийнято на засіданні Президії Ліберальної партії, на якому було розглянуто звернення конференції Київської міської організації ЛПУ про дотримання прав місцевих громад в столиці.

Голова Ліберальної партії України Петро Циганко назвав ліквідацію районних рад у Києві прикладом "вибіркового правосуддя".

"Влада мала продемонструвати послідовність і ліквідувати районні ради в Донецьку, Луганську та Дніпропетровську, населення яких сумарно менше столичного", – вважає лідер ЛПУ.
"Статті 7, 140, 142 і 143 Конституції України гарантують громадам право на місцеве самоврядування. Рішення міської влади Києва порушило конституційні права громадян і має бути переглянуте", – підкреслив політик.

При цьому П. Циганко зазначив, що "обіцяного поліпшення якості та ефективності управління столицею кияни не відчули. Неприбрані від снігу вулиці, погана робота громадського транспорту стали головними прикметами минулої зими. Звернення громадян в розрекламований кол-центр безрезультатні, бюрократична структура надсилає відписки, а не допомагає вирішувати проблеми людей".

За інформацією прес-служби, на звітно-виборній конференції КМО ЛПУ, що відбулася напередодні, делегати від усіх районів столиці висловилися за відновлення районних рад. У зверненні міської організації ЛПУ, зокрема, вказується на "помилковість рішення про ліквідацію райрад" і припущені при цьому "порушення прав і свобод громади кожного окремого району".

Довідка. Ліберальна партія України заснована 12 вересня 1991 року. ЛПУ налічує 32 тис. членів, що працюють в 423 міських і районних осередках в усіх областях України, АР Крим, містах Києві та Севастополі.

Зараз ви читаєте новину «Ліберальна партія оскаржить в Конституційному Суді ліквідацію райрад в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі