пʼятниця, 20 листопада 2020 13:29

"Лев з манікюром та пісюном і архангел в білих шкарпетках - це шедеврально" - соцмережі про ескіз великого Державного герба

"Лев з манікюром та пісюном і архангел в білих шкарпетках - це шедеврально" - соцмережі про ескіз великого Державного герба
Члени журі розглянули 112 робіт і вибрали, на їхній погляд, кращу. Фото: Facebook/Савіч Олександр

19 листопада обрали найкращий ескіз великого Державного герба. Переможцем став художник Олексій Кохан, який виграв премію в розмірі 100 тис. грн.

Тепер Мінкультури укладе з художником угоду, якою він передасть авторські права на ескіз державі.

Ці напрацювання передадуть від Кабміну до Верховної Ради. Нардепи зареєструють відповідний законопроєкт. У результаті порядок використання, опис держсимволів, зокрема великого Державного герба, буде оформлений згідно з законом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили план заходів до річниці Євромайдану

Gazeta.ua зібрала реакцію соцмереж на обраний найкращий ескіз державного символа.

"Наче маленькі діти наляпали якісь свої асоціації, але як таке можуть створити фахівці? Це схоже на стиль Корнієнка, він може це повісити собі на ворота або зробити аерографію на капот свого авто", - написав нардеп Гео Лерос у Facebook.

"У цій темі жарти недоречні, але мем не скільки про конкурс на великий герб. А десь так в цілому завершується 2020-й для України під управлінням Зеленського", - наголосив Роман Кулик.

"Ну все, великий герб у нас є. Лишилося намалювати великий прапор, написати великий гімн - і заживемо", - написав Денис Мандзюк.

"Якщо ви цікавились, що таке втілення жлобства - так це проєкт великого герба України, який щойно розробили. Це люте шароварне вирвиоко. На ньому не вистачає тільки сала, горілки і вареників, щоб картина жлободрому була повною. Навіщо нам якийсь великий герб, якщо ми вже маємо гарний мінімалістичний герб? Хтось може пояснити? Може тоді якусь із пісень Поплавського зробимо гімном?" - заявив Андрій Зінченко.

"Над ними герб висить національний. На гербі зображено ведмедя. В одній руці у ведмідя молоток, а в другій – балалайка. Це символізує працелюбність і незакомплексованість тварюки", - прокоментував координатор у Громадській раді доброчесності Михайло Жернаков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктова заявила про розслідування 60 проваджень по справах Майдану

"Це не великий герб України. Це стане великою ганьбою України, якщо 300 нардепів за це опудало проголосують", - написав Святослав Бойко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мільярд тобі, мільярд мені": з'явилися стікери з Тимошенком та Голиком

"Перепрошую, та то якась муйня. Лев з манікюром та пісюном і архангел в білих шкарпетках - це шедеврально. Ідіоти", - написала Вікторія Покотило.

25 серпня 2020-го Верховна Рада України ухвалила постанову "Про оголошення конкурсу на кращий ескіз великого Державного герба України". До 1 грудня доручила утворити організаційний комітет, здійснити всебічне суспільне обговорення ескізу та визначити переможця.

Офіційний герб України, синій щит із золотим тризубом, має статус малого герба. Проте опис великого герба законодавчо не визначений.

19 листопада художник Олексій Кохан переміг в конкурсі на найкращий ескіз великого Державного герба України.

Зараз ви читаєте новину «"Лев з манікюром та пісюном і архангел в білих шкарпетках - це шедеврально" - соцмережі про ескіз великого Державного герба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі