середа, 18 січня 2012 11:47

Лавров поскаржився на захоплення російських підприємств українськими рейдерами

Лавров поскаржився на захоплення російських підприємств українськими рейдерами

Росія готова враховувати інтереси України, в тому числі у газовій тематиці, якщо Київ, у свою чергу, буде враховувати інтереси Москви.

"У багатьох російських підприємств (в Україні - ред.) є проблеми. Їхня власність піддається спробам націоналізації, рейдерським захопленням. Це речі, які відбуваються в реальній економіці і які повинні вирішуватися в правовому арбітражному полі. Це стосується і газових контрактів, до речі" , - сказав глава МЗС Росії Сергій Лавров на щорічній прес-конференції в Москві в середу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська "труба" коштує не більше $100 мільярдів - експерт

Він підкреслив, що питання про майбутнє газотранспортної системи України обговорюється серйозно.

"Якщо ми хочемо бути близькими партнерами, то ми повинні врахувати інтереси один одного. Росія готова повністю врахувати інтереси України під час обліку наших інтересів українськими друзями", - сказав Лавров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко закликала суспільство та парламент захистити ГТС "від апетитів Януковича"

При цьому він заявив, що не став би драматизувати ситуацію в торгових зв'язках між Росією і Україною.

"Я б не драматизував ситуацію в наших економічних зв'язках. Чим тісніші стосунки, тим більше виникає конкретних, специфічних тем, які треба вирішувати без надриву через процедури, які існують між корпораціями і між державами, чи то контракт на газ, домовленість про купівлю підприємств і залишатися в правовому полі. Це наш підхід", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойко розповів, звідки братимуть газ: Туреччина, газифікація вугілля, приватизація ТЕЦ

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, якщо Україна і РФ не досягнуть компромісу в "газових" переговорах, то Україна може звернутися до арбітражного суду.

Також між Україною і Росією розгорівся скандал, який вже назвали "сирною війною".

 

Зараз ви читаєте новину «Лавров поскаржився на захоплення російських підприємств українськими рейдерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі