пʼятниця, 30 березня 2012 20:49

Лавринович нагадав комуністам, що тільки Бог може забирати життя

Лавринович нагадав комуністам, що тільки Бог може забирати життя
Лавринович не підтримує пропозиції комуністів про введення в Україні смертної кари. Фото: svit24.net

Міністр юстиції Олександр Лавринович не підтримує пропозиції Комуністичної партії про введення в Україні покарання у вигляді смертної кари.

Про це він заявив 30 березня на прес-конференції у Полтаві, пише ТСН.

"Акцент треба робити на невідворотності покарання, а не на його жорсткості. А якщо через судову помилку людину позбавлять життя, що тоді?", — зазначив Лавринович.

За словами міністра юстиції, іноді у пориві емоцій, думки про смертну кару з'являються. "Але потім здоровий глузд говорить, що тільки Бог може забрати у людини життя, ніхто інший не має права цього робити", — переконаний міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертну кару в Україні використовували б для зведення рахунків

Нагадаємо, що лідер КПУ Петро Симоненко виступив із пропозицією ввести смертну кару, посилаючись на те, що дуже велика кількість громадян звертається до нього з такою пропозицією.

Варто відзначити також, що стосовно введення смертної кари є рішення Конституційного Суду, згідно з яким смертна кара є неконституційною.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович нагадав комуністам, що тільки Бог може забирати життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі