неділя, 25 грудня 2011 18:13

Кужель буде судитися за кримські землі, що віддали підприємству, зареєстрованому в Міжгір'ї

Кужель буде судитися за кримські землі, що віддали підприємству, зареєстрованому в Міжгір'ї

Депутат Верховної Ради Криму Олександра Кужель має намір оскаржити в адмінсуді постанову ВР Криму про виділення 9 тисяч гектарів землі в Алуштинському мисливському господарстві фірмі, "прописаній" в Межигір'ї.

13 червня цього року на позачергове пленарне засідання ВР Криму був винесений проект постанови з добровільною відмовою від користування угіддями, раніше наданими держпідприємству Мисливське господарство "Алуштинське" площею 11 473 га. Голова Рескомітету з лісомисливського господарства Криму Ігор Кацай тоді пояснював, що таким чином будуть зекономлені бюджетні гроші, яких на догляд за угіддями не вистачає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прийде час, і я запрошу до Межигір'я. Попити чай"

"При коригуванні площ, що залишилися в користуванні держпідприємства угідь, трапився дивний арифметичний кульбіт. Площа "Алуштинського" в старій постанові становить 46,1 тисячі гектарів. Добровільною відмовою, як пам'ятаєте, депутати надали 11 500 гектарів. Однак у постанові ВР Криму після внесених поправок тепер значиться площа в 24 667 гектарів. Куди поділася "недостача" в 10 тисяч гектарів?", - зазначає ZN.UA.

Нагадаємо, минулого тижня громадська організація "Кедр" (адреса прописки - "Межигір'я") отримала майже дев'ять тисяч гектарів у Великій Алушті.

Громадська організація Товариство мисливців і рибалок "Кедр", що отримала в довгострокове користування терміном на 25 років мисливські угіддя загальною площею 8836 гектарів на територіях Маломаякского, Ізобільненської сільради і Партенітської селищної ради, як уже повідомлялося, була зареєстрована 12 листопада 2008 року за тією ж поштовою адресою, що і скандальна резиденція Віктора Януковича в Нових Петрівцях.

Зараз ви читаєте новину «Кужель буде судитися за кримські землі, що віддали підприємству, зареєстрованому в Міжгір'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі