четвер, 09 листопада 2017 18:50

Курченко за підтримки ФДМУ повернув собі Одеський НПЗ

Курченко за підтримки ФДМУ повернув собі Одеський НПЗ
Фото: 112.international

Одеський нафтопереробний завод, куплений в 2013р. у російського ЛУКОЙЛу Групою ВЕТЕК Сергія Курченка і повернутий 13 вересня 2017р. у власність держави Україна за допомогою процедури спецконфіскаціі, схоже, знову опинився в руках олігарха.

7 листопада 2017 року Фонд держмайна України провів конкурс на заміщення вакантної посади директора державного підприємства "Одеський НПЗ". У конкурсі брали участь сім претендентів. ФДМУ віддав перевагу Юрію Столярову, який негайно був призначений виконуючим обов'язки директора зазначеного держпідприємства.

Юрій Столяров - людина не нова на Одеському НПЗ. Відразу після покупки заводу Групою ВЕТЕК він був призначений на посаду головного інженера ПАТ "ОНПЗ". Після звільнення директора, в лютому 2014 року, Столяров фактично прийняв на себе керівництво підприємством. Нагадаємо, що в лютому 2014 року прокуратурою Одеської області було відкрите кримінальне провадження щодо посадових осіб групи ВЕТЕК і Сергія Курченка, в рамках якого були заарештовані нафтопродукти, які перебували на території заводу, все рухоме і нерухоме майно заводу, а також земельні ділянки. Завод судовим рішенням було передано на відповідальне зберігання і оперативне управління державі в особі ДП "Укртранснафтопродукт".

30 грудня 2014 р. Столяров був звільнений за власним бажанням і відразу ж прийнятий на роботу повторно. 3 квітня 2015р. він був звільнений за згодою сторін. Після звільнення Столяров подав позов до суду про стягнення заборгованості по заробітній платі в розмірі 3187 880 грн.

У вересні 2017р. Юрій Столяров знову з'явився на заводі, тепер уже на посаді заступника директора ПАТ "ОНПЗ". Він особисто підписував листи і документи, які колишній "курченківський" менеджмент заводу, зосереджений в ПАТ "ОНПЗ", відправляв опонентові у декількох судових справах - державі в особі ДП "Укртранснафтопродукт". Саме Столяров керував мітингом, спрямованим проти процедури спецконфіскаціі і передачі заводу у власність держави, який проходив у вересні поточного року. У світлі цих фактів, вибір ФДМУ на користь Юрія Столярова здається дещо дивним. Особливо з огляду на посаду, яку займав Столяров "при Курченкові": головний інженер не міг не знати про "схеми" і багатомільйонні розкрадання, які лягли в основу гучної кримінальної справи.

Відомо, що Юрій Столяров неодноразово літав у відрядження до Москви на зустрічі із керівництвом ВЕТЕК, яке втекло туди. Після однієї з таких поїздок працівникам ПАТ "ОНПЗ" була виплачена місячна заробітна плата - готівкою і без зарплатної відомості.

Для того, щоб повернути собі кинуті напризволяще активи і продовжити свою бізнес-діяльність в Україні, Сергію Курченку зовсім не обов'язково повертатися на Батьківщину, де на нього чекає в'язниця. Досить впровадити своїх людей в державні (тепер уже) структури і керувати ними з Москви.

Зараз ви читаєте новину «Курченко за підтримки ФДМУ повернув собі Одеський НПЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі