четвер, 29 жовтня 2020 21:22

КСУ знищив усю систему запобігання корупції - НАЗК

КСУ знищив усю систему запобігання корупції - НАЗК
Все, що будувалося за роки незалежності України, було "демонтовано рішенням КСУ" - Новіков. Фото: ccu.gov.ua

Конституційний суд своїм рішенням знищив усю систему запобігання корупції, відкинувши в 1991 рік.

Про це інформує пресслужба Президента України за підсумками засідання РНБО.

"Голова НАЗК Олександр Новіков зазначив, що КСУ знищив усю систему запобігання корупції, відкинувши в 1991 рік", - зазначили в пресслужбі.

Новіков заявив, що все, що будувалося за роки незалежності України, було "демонтовано рішенням КСУ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд зобов'язав НАЗК негайно відновити доступ українців до реєстру е-декларацій

"Це відбулося всупереч позиції громадян України, 91% з яких вважають корупцію серйозною проблемою для українців. Нинішні органи державної влади демонструють нульову толерантність до корупції, було напрацьовано Антикорупційну стратегію, яку планували подати на розгляд Верховної Ради", - наголосив він.

За словами Новікова, після рішення Конституційного Суду НАЗК фактично перетворюється на "орган приховування інформації про публічних осіб".

Конституційний суд України визнав такою, що не відповідає Конституції України статтю 366-1 КК, яка передбачала відповідальність за брехню в декларації.

Зі слів представника Президента України у Конституційному суді Федора Веніславського, Зеленський не може запитувати пояснення у суддів Конституційного суду, сьогодні на засіданні РНБО буде ухвалено рішення про термінове ініціювання законопроекту, який заповнить прогалини в антикорупційному законодавстві.

Зараз ви читаєте новину «КСУ знищив усю систему запобігання корупції - НАЗК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі