четвер, 21 листопада 2019 14:25

КС визнав неконституційним законопроект Зеленського

КС визнав неконституційним законопроект Зеленського
Законпроект Зеленського про уповноважених не відповідає Конситуції, кажуть у суді.

Конституційний суд визнав не відповідним до Конституції внесений президентом Володимиром Зеленським законопроект про уповноважених Верховної Ради. Про це повідомила прес-служба суду у четвер.

"Запропоновані законопроектом зміни до статей 85 та 101 Конституції України передбачають запровадження нового виду парламентського контролю, який може вийти за межі контролю за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина та потенційно може становити ризик надмірного втручання парламенту через уповноважених за додержанням Конституції України і законів у різні сфери суспільних відносин без дотримання балансу приватних і публічних інтересів, зокрема у підприємницьку діяльність, у діяльність інститутів громадянського суспільства, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а отже, може призвести до порушення та обмеження прав і свобод людини і громадянина", - заявили у КС.

Зеленський пропонував створити нові посади уповноважених Верховної Ради. Наразі такою є одна посадова особа – уповноважений ВР з прав людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Півроку роботи президента Зеленського. Оцінки і прогнози

Зараз ви читаєте новину «КС визнав неконституційним законопроект Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі