субота, 23 листопада 2013 11:00

Кримський парламент буде мітингувати на підтримку Азарова і Росії

Кримський парламент буде мітингувати на підтримку Азарова і Росії
Фото: obozrevatel.com

Верховна рада Криму заявила про свою підтримку рішення Кабінету міністрів призупинити процес євроінтеграції. Про це сказано в заяві Верховної ради Криму.

"Президія Верховної ради Автономної Республіки Крим, спираючись на думку переважної більшості жителів автономії, повністю підтримує рішення Кабінету міністрів України про зупинення в інтересах національної безпеки процесу підготовки до укладення угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Вважаємо, що дане рішення, що лежить поза політичної площини, носить абсолютно прагматичний характер і спрямоване на запобігання ескалації кризових явищ в економіці та соціальній сфері країни", - сказано в повідомленні.

"Кримчани категорично проти політики шантажу і невиправданих вимог щодо зниження соціальних стандартів, яку в останні місяці активно проводить в Україні група чиновників і відставних діячів Євросоюзу. Одночасно висловлюємо серйозну стурбованість у зв'язку з деструктивними діями опозиційних політичних сил, які нагнітають істерію навколо угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Переконані, що спроби лідерів опозиції дестабілізувати ситуацію в Україні не мають нічого спільного з реальними інтересами громадян нашої країни", - підкреслили у ВРК.

"Ми поділяємо небажання керівництва України оплачувати зближення з Європейським Союзом ціною розриву економічних зв'язків з нашим основним торговельним партнером - Російською Федерацією. Не можна забувати і про те, що з Росією нас пов'язує не тільки економічна вигода від двостороннього співробітництва. Для більшої частини населення України це братська країна, населена братніми народами. Крим традиційно є мостом дружби між нашими державами, і кримчани нікому не дозволять поставити під сумнів багатовіковий цивілізаційний вибір наших народів", - сказано в тексті.

Крім того, 24 листопада 2013 року голова Верховної ради АРК Володимир Константинов, члени президії та депутати кримського парламенту візьмуть участь у загальнокримському мітингу "За стабільність і процвітання. Кримчани за розвиток торговельних відносин з Російською Федерацією" в підтримку рішення Кабміну про призупинення в інтересах національної безпеки процесу підготовки до укладення угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Початок мітингу - о 12:00.

Зараз ви читаєте новину «Кримський парламент буде мітингувати на підтримку Азарова і Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі