субота, 26 квітня 2014 14:28

Крим краде воду, але канал не перекривали - Держагентство з водних ресурсів

Крим краде воду, але канал не перекривали - Держагентство з водних ресурсів
Фото: wikimapia.org

На території Криму і далі незаконно використовують воду з Північно-Кримського каналу, хоча жодних угод для водозабезпечення потреб півострова не підписано. Про це заявляє Державне агентство України з водних ресурсів.

"Станом на 26 квітня з Північно-Кримського каналу на території Криму через перегороджуючу споруду №2 здійснюється несанкціонований забір води, витратою 13,8 куб.м/с", - йдеться у повідомленні на сайті Держводгоспу.

Як пояснили у відомстві, Управління Північно-Кримського каналу досі не отримало конкретних пропозицій щодо укладання договірних відносин для водозабезпечення потреб Криму.

"Станом на сьогодні залишаються невирішеними питання щодо оформлення договірних відносин для забезпечення водними ресурсами потреб Криму на питне водопостачання та зрошення сільськогосподарських культур, а також щодо погашення заборгованості водокористувачів Криму за 2013 рік в обсязі 1,7 млн гривень перед Управлінням Північно-Кримського каналу", - заявляють у Держводгоспі.

Тимчасом Північно-Кримський канал працює в експлуатаційному режимі, витрата води в голові каналу становить 60,8 куб.м/с. Наразі здійснюється виконання заявок водокористувачів Херсонської області згідно з укладеними договорами - з цією метою з каналу заповнюються розподільчі мережі зрошувальних систем.

Нагадаємо, сьогодні українські інтернет-ЗМІ повідомили про перекриття шлюзів Північно-Кримського каналу.

Зараз ви читаєте новину «Крим краде воду, але канал не перекривали - Держагентство з водних ресурсів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі