четвер, 05 липня 2012 13:58

"Криза суспільства через "мовний" закон створена штучно" - эксперт

"Криза суспільства через "мовний" закон створена штучно" - эксперт

Дострокових парламентських виборів не буде, оскільки на них просто немає часу. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Михайло Погребінський.

"Це нереально і технічно, і фактично: до виборів вже залишилося всього кілька місяців. Часу немає і немає достатніх підстав. На мою думку, це просто була емоційна реакція президента на події, що відбуваються. Це той самий випадок, коли президент і його фракція з точки зору захисту інтересів людей праві на всі 100%, а опозиція — ні", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голови церков виступили проти "мовного" розколу, створеного політиками

На думку Михайла Погребінського, якби дострокові вибори могли відбутися, вони були б вигідні партії влади, а не опозиції.

"Зараз опозиція загострює ситуацію на рівному місці. Крім того не зрозуміло що таке "об'єднана опозиція" без Кличка."

Він також вважає, що криза, яка виникла в суспільстві після затвердження "мовного" законопроекту, була створена штучно в інтересах опозиційних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Українським домом продовжують спокійно мітингувати - "Беркут" не заважає

"Законопроект не обмежує прав української мови. Це - абсолютна брехня. Я вчора дивився телевізор: хороша жіночка з Івано-Франківська, здається, говорить хорошою навіть культурною українською мовою, що вийшла захистити своє право на те, щоб говорити українською. Авжеж вона повинна його захищати! Я б і сам вийшов захистити з нею це право, якби українській мові щось загрожувало. Вона є єдиною державною мовою і ніхто й не думав її забороняти або переслідувати", - поянив експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Криза суспільства через "мовний" закон створена штучно" - эксперт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі