вівторок, 11 лютого 2020 14:42

Кремль офіційно назвав прізвище нового куратора для Донбасу

Кремль офіційно назвав прізвище нового куратора для Донбасу
Дмитро Козак - новий кремлівський куратор бойовиків на Донбасі. Фото: blackseatv.com

У РФ офіційно призначили нового куратора бойовиків. При цьому в Кремлі досі не задовольнили прохання про відставку Суркова, який раніше курував "український напрям".

У Кремлі заявили, що заступник глави адміністрації президента Російської Федерації Дмитро Козак уже курує "український напрям" і питання "інтеграції". Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"Можу констатувати, що так - Козак займається і займатиметься на своїй новій посаді українськими справами і питаннями інтеграції. Точне формулювання буде зафіксовано в розподілі обов'язків, який досі не формалізовано", - сказав Пєсков.

На уточнювальне запитання УНІАН, інтеграцією кого з ким буде займатися Козак, Пєсков відповів: "Не Росії і України. У Росії багато інтеграційних процесів, крім України, в яких вона (Росія) бере участь вельми успішно".

Він підтвердив, що саме Козак буде головним чиновником в АП РФ, який займатиметься Україною. Як повідомляло УНІАН, Єрмак заявив, що зустрічався з Козаком, якого називають новим куратором бойовиків на окупованих територіях Донбасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук 2.0 – мережі коментують зміну Богдана на Єрмака

За словами Єрмака, він представляє Україну в "нормандському форматі", хоч і не є "ексклюзивним переговірником". При цьому він підтвердив, що російську сторону на переговорах з Україною представляє саме Козак. З ним Єрмак, зокрема, вже обговорював списки для майбутніх обмінів утримуваними особами.

При цьому, за словами Пєскова, прохання про відставку Владислава Суркова, який раніше в Кремлі курував "український напрям", не підписано.

Президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Богдана з посади керівника Офісу президента. Відповідний указ видано 11 лютого. Другим указом керівником ОП призначено 48-річного Андрія Єрмака. Він - засновник Garnet International Media Group і продюсер кількох фільмів.

Зараз ви читаєте новину «Кремль офіційно назвав прізвище нового куратора для Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі