понеділок, 08 січня 2018 11:43

Кравчук назвав два варіанти припинення війни на Донбасі

Кравчук назвав два варіанти припинення війни на Донбасі
Кравчук: Один зі шляхів зупинити війну - змінити "мінський формат" Фото: glavcom

Щоб зупинити війну в Україні, потрібно змінити або наповнити іншим змістом "мінський формат".

Для припинення війни треба спочатку сісти за стіл переговорів з Росією один на один, сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода" перший український президент Леонід Кравчук.

"Те, що твориться на Донбасі - це рука Кремля. І поки ми не домовимося з Росією... що ми можемо , що може Росія, що ми не можемо, - ну, скажімо, про територіальну цілісність і суверенітет ми ніколи не зможемо говорити, все інше можна обговорювати. Це один із шляхів ", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ключовим питанням для нас є Україна" - держсекретар США

Водночас він зазначив, що Україна братиме до уваги російські інтереси.

"Так, не можна нехтувати. У Росії є стратегічні інтереси. Давайте їх обговорювати, шукати шляхи вирішення. Але Україна тоді стане міцно на ноги. Внутрішня сила – це наше військо, наша економіка. І зовнішня сила – це НАТО і країни, які нас підтримують. Не треба розмінюватися на дрібниці. Треба шукати стратегічні питання – це подолання бідності, подолання корупції, завершення війни та система управління держави", – сказав перший президент.

В інформаційній війні Росії проти України будуть набувати все більшої ваги поняття "єдина Русь" і "давньоруська народність", пише Кирило Галушко.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук назвав два варіанти припинення війни на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі