субота, 12 березня 2011 01:40

Кравчук хоче зробити із справи Тимошенко публічний процес

Кравчук хоче зробити із справи Тимошенко публічний процес

Екс-президент України та екс-соратник Юлії Тимошенко Леонід Кравчук хоче, аби із справи проти лідера "Батьківщини" зробили публічний показовий процес. Водночас політик не довіряє об'єктивності нинішньої правоохоронної системи.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

Зокрема, на переконання Кравчука, справи масштабу Юлії Тимошенко мають бути "настільки опрацьовані, тонко і глибоко проаналізовані, щоб комар носа не підточив".

"Тобто якщо є факти, і ці факти доведені, суд має їх оцінити", - сказав екс-голова держави.

Водночас, він зізнався, що усе у цьому випадку залежить від політичної ситуації.

"Якщо суд не буде мати перевірених, доведених фактів того, що прем'єрка використала на свою користь кошти, це може викликати велике збурення в суспільстві. А це буде означати, що правоохоронні органи можуть через недбалість та некомпетентність, або через замовлення зробити все, щоб понизити рейтинг цієї влади до дуже низької цифри. От про що треба думати", - пояснив Кравчук.

Політик запевнив, що хотів би, щоб у цій справі все було відкрито, публічно, щоб "це був приклад в Україні, перший до речі за 20 років на такому рівні, коли буде проведений суд".

"І це вперше буде означати, що ми або покажемо обличчя охоронників закону, кодексу, або ми покажемо обличчя тоталітарної влади", - додав екс-президент.

Разом з тим, Кравчук зазначив, що в цілому не має високої довіри до нинішньої правоохоронної системи.

"Тому що я бачу дуже прикрі факти зловживань, продажу-купівлі, хабарництва. Такі факти настільки принижують нашу "фортецю", знесилюють її, що її важко буде утримувати", - резюмував колишній голова держави.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук хоче зробити із справи Тимошенко публічний процес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі