субота, 12 березня 2011 00:37

Кравчук позбавив Януковича продовженого президентства

Кравчук позбавив Януковича продовженого президентства

Голова науково-експертної групи з підготовки Конституційної Асамблеї, екс-президент України Леонід Кравчук гарантує, що Віктор Янукович не продовжить свої президентські повноваження шляхом нової Конституції.

Про це Кравчук заявив в ефірі „5 каналу".

Зокрема, говорячи про питання повноважень влади та державного устрою у новій Конституції, він сказав: „Щодо окремих делікатних питань я буду пропонувати проводити опитування людей, можливо, ставити на загальне опитування такі питання, як, наприклад, який устрій, які повноваження президента, уряду, ВР".

За словами політика, це необхідно для того, щоб ніхто з перших днів не подумав, що йдеться про „формальну парасольку, під якою вже лежить готовий текст з думками Кравчука та інших посадових осіб, і що нам треба сьогодні лише час, щоб це освятити потім через Конституційну Асамблею і подати вже як напрацьоване".

„Цього не буде. Ми будемо публічно працювати через ЗМІ, через опитування, конференції, семінари, щоб люди реально відчули, що вони причетні до нового тексту Конституції. А потім винесемо його на всеукраїнський референдум, затвердимо і скажемо: тепер не влада сама собі диктує правила гри, а їй продиктували правила люди", - підкреслив екс-президент.

Він запевнив, що під час підготовки нової Конституції експерти не відійдуть від чинної ані на крок.

„Жодного кроку ми не відійдемо від чинної Конституції... Оновлений текст Конституції буде у 2012 році. З таким розрахунком, щоб референдум провести вже в 2013 році", - пояснив Кравчук.

За його словами, який би президент не прийшов до влади, він буде виконувати конституційні правила.

„Ми реалісти і будемо спиратись на політично-правову точку зору. Президент відбув п'ять років - він буде іти на вибори, незалежно від того, чи буде текст Конституції оновлений чи не буде. На який термін обирався, такого і буде дотримуватись", - резюмував екс-голова держави.

Нагадаємо, у лютому президент Віктор Янукович провів перше засідання науково-експертної групи зі створення Конституційної Асамблеї. Результати її роботи обіцяють показати напередодні Дня незалежності цього року.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук позбавив Януковича продовженого президентства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі