понеділок, 21 лютого 2011 16:27

Кравчук Януковичу: Ви перший президент, який наважився проводити реформи

Нова редакція Конституції України після її розробки Конституційною асамблеєю може бути розглянута новим складом Верховної Ради після виборів у 2012 році.

Таку думку під час засідання науково - експертної групи з підготовки Конституційної асамблеї при президенті Україна висловив екс-президент Леонід Кравчук.

"Я наберуся сміливості сказати, думаю, що розглядати цей проект вже буде нова Верховна Рада. Подивимося, але швидше за все, та Рада, яка буде обрана в 2012 році", - додав політик.

За словами політика, після прийняття документа в парламенті, він буде винесений на Всеукраїнський референдум.

"Більш того, наступний крок - це всеукраїнський референдум, тому що зараз ми бачимо, що інакше не вийти з ситуації, щоб поставити крапку", - підкреслив екс-президент.

Він також висловив думку, що діяльність Конституційної асамблеї має бути максимально деполітизовано.

За його словами, у складі асамблеї має бути 100-150 людей.  При цьому, на думку екс-президента там має бути не більше 25% відсотків політиків.

"Я, особисто, дуже не хотів би, щоб Конституційна асамблея розділилася на дві частини - опозиційну і не опозиційну. Я хотів би, щоб це була одна частина - розумна", - сказав екс-президент.

За його словами, наступним етапом має стати проведення першої сесії Конституційної асамблеї для обговорення даної концепції, а на наступних сесіях - остаточний розгляд і прийняття законопроекту, який буде подано до Верховної Ради.

Леонід Кравчук запропонував розглянути в якість основи роботи над новою редакцією Конституції як наявні у Верховній Раді законопроекти, так і "той досвід, який у нас є".

Звертаючись до президента Віктора Януковича, Леонід Кравчук сказав: "Ви перший президент, який наважився проводити реформи. Усі розуміли про них, але розуміли, що головне другий термін".

Зараз ви читаєте новину «Кравчук Януковичу: Ви перший президент, який наважився проводити реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі