четвер, 31 березня 2022 11:09

Спецтема: Війна Росії проти України

"Красиві, але не діють" - Єрмак поскаржився на частину санкцій проти РФ

"Красиві, але не діють" - Єрмак поскаржився на частину санкцій проти РФ
Глава ОП Андрій Єрмак заявив, що частина із прийнятих санкцій не дієві. ФОТО: Офіс президента України

Частина санкцій проти Росії запрацюють не відразу. Однак Україна не має часу чекати.

Певні ж обмеження міг хтось прорахувати й придумати шляхи їх обходження, заявив в ефірі телеканалу "Рада" керівник Офіса президента Андрій Єрмак.

"Хоча зараз проти Росії запровадили достатньо санкцій, не всі вони ефективно працюють. Це надто потужний інструмент, але він потребує швидкого аналізу. Бо є санкції, які працюють "надовго", а ми не маємо часу. Є обмеження, які можливо хтось прорахував і придумав шляхи, як їх обходити. Є санкції, які мають красивий вигляд, але не діють", - сказав глава ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мирної угоди недостатньо для скасування санкцій з РФ - прем'єр Нідерландів

Президент Володимир Зеленський багато разів наголошував, що санкції необхідно було запроваджувати ще до повномасштабного нападу Росії на Україну, додав Єрмак.

Європейська комісія готує нові санкції проти Росії у відповідь на ультиматум президента РФ Володимира Путіна, який почав вимагати, щоб РФ отримувала плату за газ у рублях.

Перелік нових обмежень Євросоюзу буде готовий вже наступного тижня, повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела у Єврокомісії.

Зараз ви читаєте новину «"Красиві, але не діють" - Єрмак поскаржився на частину санкцій проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі