понеділок, 15 березня 2010 13:57

Космічну сферу очолив Алексеєв, якого рік тому звільнила Тимошенко

Космічну сферу очолив Алексеєв, якого рік тому звільнила Тимошенко

Генеральним директором Національного космічного агентства України (НКАУ) з 15 березня призначений Юрій Алексеєв. Він замінив Олександра Зінченка, який написав заяву про звільнення за власним бажанням.

Зінченко звільнений з посади гендиректора НКАУ розпорядженням Кабінету міністрів від 13 березня 2010

"За минулі 13 місяців мною було зроблено спробу розчистити фундамент для серйозної глибокої модернізації космічної галузі України. Через крупності проблем та інерції глобальні результати досягаються за більш тривалий термін. Однак за цей час у вітчизняній космічній галузі були створені точки конкурентоспроможності, зростання", - заявив Зінченко.

"Вважаю зроблене позитивним", - додав він.

Так, серед своїх досягнень на посту керівника НКАУ Зінченко називає істотні зміни законодавчої бази галузі. До 2015 року підприємства галузі отримали суттєві преференції від держави в тому, що стосується сплати податку на землю, ПДВ.

Також, за його словами, "були зроблені великі кроки з реалізації дуже вагомих проектів, які визначають імідж країни: Циклон-4, Наземний старт, програма запусків ракет-носіїв, Космотрас, створення Національного супутника зв"язку, підготовка до запуску супутника дистанційного зондування землі Січ -2 ".

Крім того, вдалося не лише зберегти, але й розвивати наземну інфраструктуру космічної галузі в Євпаторії, Дунаївцях, Мукачево.

"Продовжити цю роботу в нинішніх умовах вважаю неможливим", - пояснив Зінченко причину свого звільнення.

61-річний ЮрійАлексеєв обіймав посаду гендиректора НКАУ з серпня 2005 року по лютий 2009 року.

Розпорядженням Кабміну від 11 лютого був звільнений з цієї посади "у зв"язку з досягненням граничного віку та виходом на пенсію".

З 1992 до 2005 року був генеральним директором Виробничого об"єднання "Південмаш" (Дніпропетровськ) - флагмана української ракетно-космічної промисловості.

Алексєєв - академік АІНУ, Академії технологічних наук України, лауреат держпремії України (1993), нагороджений, в тому числі, орденом "За заслуги" III ступеня, Герой України (2002). 6 грудня 2008 йому виповнилося 60 років.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Космічну сферу очолив Алексеєв, якого рік тому звільнила Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі