середа, 09 січня 2013 22:05

Кошулинський не переймається, що у нього мало функцій: за активної позиції усе можна змінити

Кошулинський не переймається, що у нього мало функцій: за активної позиції усе можна змінити
Фото: svoboda.org.ua

Віце-спікер, "свободівець" Руслан Кошулинський нарікає, що взаємини влади і опозиції не виписані. На його думку, саме тому влада робить, що забажає.

Таку думку він висловив в інтерв'ю 5 каналу.

"Заступник голови Верховної Ради має мінімальні функції з точки зору ведення пленарних засідань. Це прописано в регламенті і такою є його роль. Але – це і є проблема взаємин між більшістю і меншістю.  Вона є неузгоджена. Розуміючи, що взаємини між Партією регіонів, комуністами і навзаємини між "Свободою", "Батьківщиною" і УДАРом переходять в систему не міжпарламентських зв'язків, не дотримання принципу народовладдя, а за принципом сили: нас більше і нам байдуже", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещині невідомі спалили автомобіль "свободівця"

Кошулинський нагадав, що перебуваючи в опозиції, Партія регіонів мала більше свободи дій, ніж теперішня опозиція.

"Якщо в 2007 році Партія регіонів була в опозиції, вона мала контролюючий комітет, зокрема, комітет з питань бюджету, як засадничий комітет, контролюючий, що робить виконавча гілка влади. Вона мала регламентний комітет, тобто контроль за діяльністю депутатського корпусу, взаємин тощо. Сьогодні ці речі порушені. Бо вони ніде не виписані", - додав нардеп.

На запитання ведучого про те, яким чином Коушлинський збирається працювати за нестачі повноважень, політик зазначив:  "Звісна річ – це є позиція. Як тільки ти тримаєш свою позицію, стрижневість – від цього усе залежить. Як ви побачили, навіть невелика фракція "свободівців", 37 осіб, за активної позиції, може змінювати. Мудрі казали: поспіх – це є повільних рух до зупинки. Перемагає завжди витриваліший. Як тільки ми будемо постійно дотримуватися правил, постійно доводити спроможність свою, так і буде", - зауважив нардеп.

 

Зараз ви читаєте новину «Кошулинський не переймається, що у нього мало функцій: за активної позиції усе можна змінити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі