середа, 10 червня 2020 21:01

Королевську спіймали на брехні про Донбас

Королевську спіймали на брехні про Донбас
Королевській нагадали про російську окупацію Донбасу і Криму.

Народна депутатка від ОПЗЖ Наталія Королевська набрехала про війну на Донбасі. Про це повідомляє Bihus.info.

В ефірі телеканалу "112 Україна", який пов'язують з кумом президента РФ Віктором Медведчуком, Королевська заявила, що до 26 травня 2014 року (початок бою за Донецький аеропорт) в Україні було мирне життя, яке закінчилося через рішення Олександра Турчинова.

Цитата Королевської: "26 мая для всего Донбасса является черным днем в календаре, потому что именно в этот день 6 лет назад этот день символизирует как день начала войны, день когда закончилась мирная жизнь в Украине. Потому что именно 6 лет назад Турчинов отдал приказ использовать авиацию в АТО и тогда мирный еще город Донецк подвергся первым авиационным прилетам. Именно 6 лет назад закончил работу Донецкий аэропорт и именно 6 лет назад закончилась мирная жизнь в Украине".

Насправді на той час частину територій на Донбасі вже окупували російські бойовики, Крим – РФ, а сам аеропорт захопили російські диверсанти, нагадують журналісти

Мирне життя в Україні закінчилося з початком окупації Російською Федерацією Криму – 20 лютого 2014 року.

1 березня 2014 року президент Росії Володимир Путін отримав згоду профільних комітетів Ради безпеки РФ на використання російських військ на території України.

Протягом березня у містах Донеччини та Луганщини озброєні бойовики захоплювали ОДА, приміщення міліції, прокуратур та СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через 16 років після підписання договору про дружбу Росія вдерлася в Україну

12 квітня російський диверсійний загін на чолі з Ігорем Гіркіним захопив Слов'янськ, Краматорськ та низку інших населених пунктів. 13 квітня в Україні оголосили початок антитерористичної операції.

Якщо говорити про "мирне життя" в Донецьку, 6 квітня 2014 року бойовики в місті захопили приміщення облдержадміністрації, зрізавши з флагштока український прапор. 27 квітня в Донецьку захопили будівлю обласної державної телерадіокомпанії, а 16 травня - будівлю штабу Східного оперативно-територіального об'єднання Нацгвардії України.

У ніч на 26 травня, близько 3-ї години ночі, на територію аеропорту зайшли близько 80 озброєних диверсантів із російського загону "Іскра". Їх провів офіцер-зрадник з СБУ Олександр Головура.

До терміналу разом з російськими спецпризначенцями ввійшли Олександр Ходаковський і Олександр Бородай – агент спецслужб РФ, що на той час перебував у ролі "прем'єра" "ДНР".

Ходаковський висунув ультиматум про виведення українських військових, що охороняли внутрішній периметр аеропорту. Українські військові відповіли, що не виведуть особовий склад і техніку раніше, ніж поки аеропорт не покинуть цивільні та персонал аеропорту.

26 травня вранці після евакуації цивільного персоналу, українське командування оголосило бойовикам ультиматум – залишити приміщення Донецького аеропорту під загрозою застосування сили. О 10:00 ранку демонстраційний проліт над аеропортом здійснили штурмовики Су-25, а до летовища вирушили вертольоти з десантом для посилення українського гарнізону. Після чого розпочався бій за аеропорт. У подальшому оборона Донецького аеропорту українськими військовослужбовцями тривала 242 дні.

Таким чином, 26 травня 2014 року аж ніяк не є днем початком війни, як хотілося б думати Королевській, резюмують журналісти.

Росія перекинула на Донбас додаткові групи російських офіцерів. Про це повідомило Міністерство оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Королевську спіймали на брехні про Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі