субота, 16 березня 2013 11:39

Королевська розповіла, через кого не виконуються соцвиплати

Королевська розповіла, через кого не виконуються соцвиплати
Наталія Королевська. Фото: provse.te.ua

Міністр соціальної політики Наталія Королевська пообіцяла боротися із безробіттям та невиплатою заробітних плат.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу "Інтер".

"Один з пріоритетів уряду - це безробіття. Бо сьогодні зареєстрованих людей у центрі зайнятості більше 500 тисяч, а за статистикою безробітних - більше мільйона, - наголосила вона. - Друга проблема — заборогованість по заробітним платам. У нас сьогодні заборгованість у країні близько 1 млрд грн. Нормально це? Зрозуміло, ні".

Королевська розповіла, що у майбутньому держава візьме на себе зобов'язання щодо виплати заборгованостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська закликала нардепів до справедливості: "Давайте хоча б їх позбавимо пільг"

"Ми, у першу чергу, маємо розібратися з тими підприємствами, які економічно активні, які працюють, але не платять заробітні плати з різних причин. Ми вже подали відповідне звернення до ГПУ. Друге — це заборогованість по заробітним платам у підприємствах-банкрутів. Такої заборгованості близько 500 млн. І тут ми розуміємо, що нам вже не допоможе ГПУ. Держава має гарантувати виплату заробітні плати підприємств-банкрутів", - наголосила Королевська.

Вона додала: "Для нас сьогодні стоїть великий виклик. Всі ці проблеми в один день ми вирішити не зможемо. Але ми почали в цьому напрямку сьогодні рухатися".

Водночас, міністр звинуватила депутатів у блокуванні парламент, через що, мовляв, не можуть запрацювати постанови уряду щодо виплат соціально незахищеним прошаркам населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін пропонує НБУ збільшити на 71 млн грн видатки на фінансування соцвиплат

"Я хочу сказати одне, що депутати повинні виконувати свої обов'язки; приймають закони - ми їх виконуємо. Ось ми прийняли в середу урядом рішення. Є у нас діти-інваліди, сироти. Це найбільш незахищені дітки. Ми прийняли рішення додати цим діткам виплату в розмірі 894 гривні щомісяця. Але дітки не отримають ці гроші, тому, що для цього повинен проголосувати парламент", - обурилася Королевська.

Вона додала: "У нас повинна була пройти індексація пенсій людям з 1 березня. Так от індексації пенсій людям немає з 1 березня, тому що парламент повинен піти і натиснути там на кнопочки. А не розповідати, якого кольору в нас кнопка в парламенті".

Зараз ви читаєте новину «Королевська розповіла, через кого не виконуються соцвиплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі