вівторок, 31 січня 2012 18:35

Королевська і Ляшко гратимуть на відбирання голосів - Березовець

Королевська і Ляшко гратимуть на відбирання голосів - Березовець

На сьогоднішній день як мінімум три опозиційні партії уже долають 5-відсотковий бар'єр. Це "Батьківщина", "Фронт Змін" і "Удар". У них є всі шанси сформувати єдину фракцію.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив політтехнолог Тарас Березовець.

На його думку, рейтингові політики непрохідних партій будуть балотуватися по мажоритарних округах. Це, наприклад, Микола Катеринчук. Його "Європейська столиця" навряд чи пройде у парламент, утім сам Катеринчук у Вінниціькій області має найкращі шанси перемогти.

"Проти цієї схеми будуть грати псевдоопозиційні партійні проекти. До них я зараховую радикальну партію Ляшка, УСДП Королевської, ну і, можливо, "Свобода". Вони будуть грати на відбирання голосів в основних опозиційних партій", - вважає Березовець.

Він припустив, що під час передвиборної кампанії буде працювати "технологія малих справ". Будуть вирішуватися конкретні проблеми громадян - допомогати інвалідам, чорнобильцям, вирішувати комунальні питання.

"Якщо вірити чуткам, то 9 січням зібралися всі найбільші українські олігархи і, судячи з усього, багато хто з них вже почав фінансувати великі опозиційні проекти. Олігархи не мають можливості завести багато своїх самостійних людей через владні партії і мажоритарні округи, вони зацікавлені фінансувати опозицію. Тому опозиційні ресурси зростатимуть", - сказав експерт.

Окрім того, політтехнолог повідомив, що будуть запускати нові проекти, особливо для населення, яке активно користується інтернетом. Намагатимуться залучати популярних блогерів. Це буде не таємна агітації за гонорар. Партії будуть прагнути спонсорувати їх медійні проекти. Фоном проходитимуть заяви про скасування депутатської недоторканості. Але зазвичай вони не впливають на рейтинг суттєво, не є центральними.

Зараз ви читаєте новину «Королевська і Ляшко гратимуть на відбирання голосів - Березовець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі