вівторок, 23 квітня 2013 17:56

Конституційний суд відмовився розглядати питання перевиборів на п'яти "проблемних" округах

Конституційний суд відмовився розглядати питання перевиборів на п'яти "проблемних" округах
Судді не захотіли відкривати конституційне провадження. Фото: tsn.ua

Конституційний Суд відмовив у відкритті провадження у справі за конституційним поданням 54 депутатів, що стосується перевиборів на проблемних округах.

Про це повідомляє прес-служба КС.

"КС на засіданні 23 квітня 2013 року розглянув питання щодо відкриття конституційного провадження у справі за конституційним поданням 54 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення положень закону про вибори народних депутатів.

"Ухвалою Суду відмовлено у відкритті конституційного провадження у справі на підставі пункту 3 статті 45 Закону "Про Конституційний Суд України" - непідвідомчість Конституційному Суду України питань, порушених у конституційному поданні, конституційному зверненні", - зазначено в повідомленні.

Суддя-доповідач у справі  - Дмитро Лилак.

Конституційне подання 54 народних депутатів надійшло до КС 29 грудня 2012 року.

Після вивчення в Секретаріаті Суду клопотання було передано на розгляд колегії суддів, яка на засіданні 23 січня 2013 року призначила суддю доповідача у справі.

Після підготовки та вивчення матеріалів справи до розгляду на засіданні колегії суддів Конституційного Суду суддя-доповідач надав справу на розгляд колегії.

Ухвалою від 18 квітня 2013 року колегія суддів відмовила у відкритті конституційного провадження у цій справі.

Згідно із визначеною законом процедурою розгляду конституційних подань і звернень, остаточне рішення у справі було ухвалене на засіданні Конституційного Суду України 23 квітня.

Подання направлено у зв'язку з тим, що ЦВК за підсумками парламентських виборів не змогла встановити результати у п'яти одномандатних округах - №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 і №197 (Черкаська область) та №225 (Київ, Шевченківський район). Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах.

У законі "Про вибори народних депутатів" не передбачено можливості невизнання результатів виборів в одномандатних округах, тому ЦВК відмовилася призначати повторні вибори в зазначених п'яти округах до врегулювання цієї проблеми в законодавчому порядку.

Парламентська більшість відмовлялася розглядати питання про призначення повторних виборів у цих п'яти округах до ухвалення рішення КС.

Зараз ви читаєте новину «Конституційний суд відмовився розглядати питання перевиборів на п'яти "проблемних" округах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі