вівторок, 11 грудня 2012 16:42

Комуністи зіллються в небезкорисливому екстазі з "регіоналами" - експерт

Комуністи зіллються в небезкорисливому екстазі з "регіоналами" - експерт
Костянтин Матвієнко: комуністи отримають кілька злачних комітетів. Фото: polittech.org

Компартія України дійсно може отримати керівництво в одному з ресурсних комітетів Верховної Ради.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Костянтин Матвієнко, коментуючи претензії комуністів на керівництво парламенту та комітетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владне середовище дисципліноване, тому за новий уряд проголосують швидко - експерт

"Якщо комуністи говорять про таку претензію, це говорить про те, що вони прагнуть увійти в офіційну більшість. Тобто, комуністи в черговий раз зрадять своїх виборців і знову таки зіллються в небезкорисливому екстазі з правлячою партією", - припустив він.

На думку Матвієнка, "вони можуть отримати міністерські посади і керівні крісла в парламенті за умови офіційного входження у правлячу більшість і дотримання того курсу, який вони називали антинародним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПР лава запасних невелика і Клюєв знадобиться в уряді - політолог

Матвієнко наголосив, що таким чином, комуністи можуть отримати один із ресурсних комітетів.

"Я думаю, це буде комітет податкової і митної політики, бо він надто злачний для влади. Можливо, вони матимуть один з гуманітарних комітетів — скоріше за все освітній. І якийсь зі смачних комітетів: з питань фінансів і банківської діяльності, або митної політики. Тобто, один з ресурсних комітетів. Звісно, комітет з євроінтеграції їм ніхто не дасть, бо це сильно вдарить по іміджу України", - зауважив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи зіллються в небезкорисливому екстазі з "регіоналами" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі