четвер, 10 червня 2010 14:07

Комуністи проти депутатів- "донорів"

Комуністи проти депутатів- "донорів"
Народний депутат з фракції КПУ Спірідон Кілінкаров вважає, що парламент не повинен приймати зміни до регламенту щодо особистого голосування депутатів. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Я не бачу ніякого сенсу в прийнятті такого рішення. Не потрібно додатково голосувати закон. В Конституції це все прописано. Просто треба її виконувати. Щодо депутатів, які не приходять на засідання – тут проблема не в законодавстві. Бізнесмени повинні займатися бізнесом, а політикою – політики. Бізнесменів в сесійній залі практично завжди немає. Але це вже питання формування і чистоти партійних списків", - зазначив депутат.

За його словами, лідери партій часто включають до партійних списків "донорів" - бізнесменів, для яких політика не є основною роботою. "Це такий бонус, певні преференції. Ці люди не вважають за необхідне бути присутніми в залі. Навіть висока заробітна плата депутата їм не потрібна. Деякі роками її не отримують", - зауважив Кілінкаров.

Комуніст впевнений, що тільки вибори можуть вирішити питання присутності депутатів у сесійній залі. "Кожна політична партія повинна подивитись, як працював депутат ці п'ять років. Якщо людина безініціативна, не буває на засіданнях, не виступає, який сенс її тримати?!", - додав він.

Нагадаємо, народний депутат від БЮТ Юрій Гнаткевич пропонує Верховній раді посилити контроль за присутністю депутатів на засіданнях парламенту та комітетів.

До регламенту пропонується занести пункт про те, що голосування за допомогою електронної системи з використанням карток проводиться кожним депутатом особисто.

"Депутат не має права передавати свою картку для голосування іншим особам", - зазначається в проекті закону.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи проти депутатів- "донорів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі