неділя, 04 липня 2021 17:57

Командувач ВМС не виключає провокацій РФ під час "Сі Бриз-2021"

Командувач ВМС не виключає провокацій РФ під час "Сі Бриз-2021"
"Провокацій з боку РФ не виключаємо" – командувач ВМС. Фото: ua.news

Україна не виключає провокацій з боку Росії в перебігу українсько-американських навчань "Сі Бриз-2021", які триватимуть до 10 липня.

Про це заявив командувач Військово-морських сил ЗСУ контрадмірал Олексій Неїжпапа, передає Радіо Свобода.

"Вздовж узбережжя Криму знаходяться бойові кораблі Чорноморського флоту. З квітня там постійно перебувають кораблі Балтійського та Північного флотів РФ – спостерігають за діями учасників наших навчань. Провокацій з боку Російської Федерації не виключаємо: на цей випадок на кораблях учасників "Сі Бризу" існують певні відпрацьовані процедури", – сказав Неїжпапа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: І в небі, і в лісі: показали епічні фото українсько-американських військових навчань

За його словами, в Бердянську та Маріуполі перебувають чотири малі броньовані артилерійські катери.

"При надходженні нових одиниць катерного складу будемо посилювати ними Азовське море", – сказав Неїжпапа.

Він додав, що також у Азовському і Чорному морях для "більш ефективного висвітлення надводної обстановки" будуть застосовані ударні безпілотники Bayraktar.

"Тренуємось використовувати Bayraktar над морем, скоро в складі ВМС України матимемо ескадрилью цих безпілотних комплексів. Їхні екіпажі вже пройшли підготовку в Туреччині. Ми з нашими побратимами з Повітряних сил України під час навчань відпрацьовуємо порядок застосування БПЛА Bayraktar на морі", – зазначив Неїжпапа.

Українсько-американські навчання "Сі Бриз-2021" (Sea Breeze) відкрили в Одесі 28 червня. Вони є є наймасштабнішими - понад 30 держав-учасниць.

Беруть участь близько 30 кораблів, катерів і суден, понад 30 літаків і вертольотів, до 5 тис. особового складу і 50 одиниць озброєння і військової техніки.

Навчання проходять відповідно до стандартів НАТО. Триватимуть до 10 липня в Одесі, Очакові, Дністровському лимані, дельті річки Дунай, на Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших місцях.

Зараз ви читаєте новину «Командувач ВМС не виключає провокацій РФ під час "Сі Бриз-2021"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі