середа, 07 листопада 2012 04:32

Колишнього радника Ніколя Саркозі звинуватили в наклепі на Домініка Стросс-Кана

Колишнього радника Ніколя Саркозі звинуватили в наклепі на Домініка Стросс-Кана
Домінік Стросс-Кан ФОТО: lenta.ru

Французькі слідчі звинуватили Анрі Гено - колишнього радника екс-президента республіки Ніколя Саркозі - в наклепі на Домініка Стросс-Кана. Про це повідомили адвокати позивача і відповідача, передає ІТАР-ТАРС.

У листопаді 2011 року в ефірі французького телеканалу "Парі прем'єр" Гено прокоментував ситуацію навколо так званої Карлтонської справи - скандалу, викликаного розкриттям діяльності мережі проституції у фешенебельному готелі "Карлтон" в Ліллі, до організації якої, як вважали французькі слідчі, міг бути причетний колишній глава Міжнародного валютного фонду Стросс-кан. За словами екс-радника, який пропрацював разом з Саркозі п'ять років, протягом яких він обіймав посаду президента, Карлтонська справа "не проблема з особистого життя" Стросс-Кана, а "сполучна ланка між особистим життям і злочинним світом".

Крім того, Гено, який зараз є депутатом від опозиційного Союзу на підтримку народного руху, висловив свою думку з приводу припинення слідства відносно екс-глави МВФ у справі про зґвалтуванні покоївки в нью-йоркському готелі "Софітель". "Те, що відбулося в США, є кримінально-караним діянням", - сказав колишній радник. Після цього він провів паралель між скандалами в "Карлтоні" і "Софітель", які, на його думку, "абсолютно ідентичні".

Саме ці фрази і викликали обурення Стросс-Кана. Розслідування відносно нього за Карлтонську справу було припинено на початку минулого місяця за відсутністю складу злочину. Незабаром адвокат екс-глави МВФ Рішар Малька звернувся в органи юстиції з вимогою покарати Гено за наклеп. "Не можна говорити бог знає що про кого завгодно", - заявив агентству Франс Прес Малька.

Пан Гено "прояснить все, що він хотів сказати, і пояснить, як це було інтерпретовано", якщо слідство відносно нього буде доведено до кінця", відзначив у свою чергу адвокат екс-радника Філіп Бланштье.

У травні 2011 року Домінік Стросс-кан опинився в центрі гучного скандалу в Нью-Йорку, замість якого він змушений був піти у відставку з поста глави МВФ і відмовитися від політичних амбіцій у Франції. Тут він вважався одним з головних претендентів на пост президента країни.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього радника Ніколя Саркозі звинуватили в наклепі на Домініка Стросс-Кана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі