пʼятниця, 20 травня 2011 17:42

Колишнім суперникам Лукашенка суд виніс вирок

Колишнім суперникам Лукашенка суд виніс вирок

Екс-кандидата в президенти Білорусії Володимира Некляєва засудили до двох років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на два роки. Суд Фрунзенського району Мінська визнав провину Некляева в організації групових дій, що грубо порушують громадський порядок (стаття 342 КК Білорусії), доведеною.

Іншого екс-кандидата в президенти Білорусії Віталія Римашевського суддя Жанна Жуковська засудила до 2 років умовно, а активістку його штабу Анастасію Положанко до 1 року умовно. Члени команди Некляєва Сергій Возняк, Олександр Федута та Андрій Дмитрієв засуджені до 2 років позбавлення волі умовно.

Різниця між умовним вироком і відстрочкою вироку полягає в тому, що через два роки суд буде знову вирішувати, чи повинен Некляєв відбути покарання чи ні. Кілька днів тому аналогічний вирок був ухвалений стосовно журналістки "Нової Газети" Ірини Халіп.

Держобвинувач вимагав для Некляева 3 років з відстрочкою вироку, а для Римашевського - 2 років умовно з дворічним випробувальним терміном.

Зараз ви читаєте новину «Колишнім суперникам Лукашенка суд виніс вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі