середа, 13 липня 2022 04:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Колишній радник глави МВС оцінив загрозу ядерного удару з боку РФ

Колишній радник глави МВС оцінив загрозу ядерного удару з боку РФ
Колишній радник глави МВС оцінив загрозу ядерного удару з боку РФ. Фото: Youtube

Якщо б Росія застосувала ядерну зброю, то це призвело б до самознищення самої країни-агрессорки і взагалі усього світу.

Про це в коментарі ТСН заявив ексрадник очільника Міністерства внутрішніх справ та керівника Офісу президента Віктор Андрусів , який запевнив, що ядерної загрози не існує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП прокоментували ядерну загрозу з Росії

"Ядерної загрози не існує. Я пояснюю чому. Якщо б Росія застосувала ядерну зброю, то це призвело б до самознищення Росії і взагалі усього світу. Чому? Тому що усі держави світу знають, що тільки наявність ядерної зброї тебе може убезпечити", - зазначив він.

За його словами, руйнуються усі пакти, усі домовленості і усі держави світу починають цю ядерну гонку за те, щоб забезпечити у себе наявність ядерної зброї.

"І тільки питання часу, коли вона потрапить до тих самих терористів, до тих самих умовних чеченців. Тому світ цього не може допустити. І навіть коли у березні Путін щось там вякнув про ядерну зброю, йому Сі Цзіньпін зателефонував. Тому що ще раз - не може цього бути", - наголосив Андрусів.

Він також додав, що навіть самі росіяни проти застосування ядерної зброї.

"У березні ми проводили телефонне опитування в Росії, росіяни бояться ядерної загрози так само, як і увесь світ. Навіть 50% не хочуть, щоб Росія відповідала, якби по ним був завданий такий постріл", - повідомив він.

Андрусів розповів, що 50% мешканців РФ вважають, що на можливий ядерний удар відповідати не варто.

"І в жодному разі вони не підтримують завдання ядерного удару першими", - підкреслив ексрадник очільника МВС.

У Сполучених Штатах Америки не думають, що Росія готова застосувати ядерну зброю, про це заявив президент США Джо Байден.

Наприкінці червня президент РФ Володимир Путін заявив, що Білорусі передадуть ракетні комплекси "Іскандер М" і що ці ракети можуть мати ядерні боєголовки.

Зараз ви читаєте новину «Колишній радник глави МВС оцінив загрозу ядерного удару з боку РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі