четвер, 07 червня 2012 15:59

Колесніченко розповів, коли можна використовувати російську мову в судах

Колесніченко розповів, коли можна використовувати російську мову в судах
Вадим Колесніченко пояснив, що мови регіональних меншин можуть використовуватись на судових засіданнях. Фото: sannews.com.ua

Судовий процес може проходити мовою регіональних меншин, але тільки в тому випадку, якщо проти цього не виступає жодна сторона судового розгляду.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, про це заявив народний депутат фракції Партії регіонів у Верховній Раді Вадим Колесніченко.

"Півтора роки тому парламент вніс поправку в закон про судоустрій, де написано, що судовий процес в Україні у випадку, якщо обидві сторони виявляють бажання, може вестися мовою регіональних меншин. 13 грудня 2011 року Конституційний суд визнав, що це зміна - законна, відповідає Конституції і міжнародним зобов'язанням України", - розповів парламентарій.

При цьому діловодство в суді ведеться державною мовою, додав він.

За словами Колесніченка, питання щодо внесення змін до Господарського процесуального кодексу, розгляд якого у Верховній Раді заплановано на четвер, 7 червня, піднятий з метою приведення кодексу у відповідність до рішення Конституційного суду.

"Гуманітарна політика України вимагає серйозного опрацювання. При цьому ми зобов'язані враховувати інтереси великого багатонаціонального складу української спільноти. Якщо ми підемо цим демократичним шляхом, ніяких проблем у нашої країни не буде", - підсумував депутат-регіонал.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко розповів, коли можна використовувати російську мову в судах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

87

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі