пʼятниця, 17 лютого 2012 11:45

КОД закликав ОБСЄ втрутитись в українську політику, бо Янукович не дає життя

КОД закликав ОБСЄ втрутитись в українську політику, бо Янукович не дає життя

Комітет опору диктатурі (КОД) закликав Організацію з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) невідкладно втрутитись у ситуацію, яка загрожує громадянам України втратою права на чесне та прозоре обрання депутатів парламенту на виборах, які мають відбутися 28 жовтня 2012 року.

Як повідомила прес-служба "Батьківщини", члени КОДу заявили, що чинна влада на чолі з президентом Віктором Януковичем "поступово перетворюється на кримінальний синдикат, який фактично тримається на представниках однієї політичної сили, що обіймають ключові посади в державі та переслідують єдину мету – в будь-який спосіб та будь-якими методами утриматися при владі в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КОДі вирішили: "Безпартійні кандидати у Раді - потенційні зрадники"

"Останні події засвідчують, що коли за гратами вже перебувають лідери політичних сил, що разом отримали більшість на останніх парламентських виборах 2007 року – Юлія Тимошенко та Юрій Луценко, – з методами усунення інших опозиціонерів режим Януковича взагалі рахуватися не буде", - вважають у КОДі.

Комітет опору диктатурі закликав ОБСЄ вжити усіх необхідних дипломатичних заходів, щоб захистити право громадян України на чесні демократичні вибори, задіяти міжнародні структури до моніторингу ситуації в Україні вже зараз – "на етапі активних передвиборчих маніпуляцій з боку чинної влади".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" попросили представника ЄС повпливати на опозицію

"Комітет опору диктатурі вважає, що без невідкладного втручання міжнародних моніторингових структур, режим Януковича зможе цинічно реалізувати свій сценарій і не допустити до виборів абсолютну більшість опозиційних кандидатів, без яких проведення виборів до вищого законодавчого органу України перетвориться на відвертий фарс, закінчиться дискредитацією принципів демократії та парламентаризму і остаточним оформленням авторитаризму", - резюмували опозиціонери.

Зараз ви читаєте новину «КОД закликав ОБСЄ втрутитись в українську політику, бо Янукович не дає життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі