вівторок, 18 грудня 2012 18:50

Спецтема: Луценко за ґратами

Клопотання захисників Луценка суддя слухатиме в Менській колонії

Клопотання захисників Луценка суддя слухатиме в Менській колонії
Юрій Луценко Фото: infosmi.net

Суд на території Менської колонії розгляне в понеділок клопотання адвокатів колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка про звільнення від покарання через хворобу. Засідання призначене на 10:00 ранку в залі судових засідань колонії.

Справу буде слухати суддя Менського районного суду О.Савченко, повідомили в прес-службі Народної самооборони.

"Виявляється, що на території Менської виправної колонії №91 є зал судових засідань! Відколи він там з'явився – невідомо. Але відомо адвокатам напевне, що приміщень для конфіденційних зустрічей адвокатів зі своїми підзахисними, як того вимагає закон, не існує. Існують лише кабінки для зустрічей захисників із пожиттєво ув'язненими – через скло за допомогою телефону. Інших приміщень для зустрічей адвокатів із засудженими, нагадаємо, адміністрація Менської колонії не має. Отже, аби залишати Юрія Луценка в межах колонії напередодні другої річниці його ув'язнення та подальшої ізоляції від суспільства, адміністрація виправного закладу організувала зал судових приміщень на своїй території", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у Луценка діагностовано ряд хвороб, зокрема цукровий діабет, цироз печінки, вірусний гепатит TTV. Їх встановила комісія МОЗу та лікарі Київської міської клінічної лікарні. Ці документи є в особовій справі Луценка. Саме ці хвороби, відповідно до переліку захворювань, який затверджений Державним комітетом відбування покарань та Міністерством охорони здоров'я, несумісні із перебуванням ув'язненого у виправній установі для подальшого відбування покарання. Адміністрація колонії має право звернутися до суду із клопотанням про звільнення від покарання ув'язненого, проте відмовляється підготувати таке подання до суду.

Зараз ви читаєте новину «Клопотання захисників Луценка суддя слухатиме в Менській колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі