вівторок, 18 грудня 2012 16:01

Спецтема: Луценко за ґратами

Тюремники "діагностували": Луценку операція не потрібна

Тюремники "діагностували": Луценку операція не потрібна
Фото: radiosvoboda.org

Операція засудженому екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку потрібна не терміново, але вона повинна бути зроблена протягом пів року, а інформація тюремників про відсутність такої потреби — не відповідає дійсності.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла керівник прес-служби "Народної самооборони" Лариса Сарган.

"Лікарі постановили, що протягом пів року має бути зроблена ця операція, тобто не терміново. Це не означає, що її мають зробити завтра, чи після завтра, як це збиратись робити лікар Чернігівської лікарні, коли Луценко був там. Ірина Луценко взяла всі документи, аби порадитись із незалежними лікарями. Лікарі, які вчора були у Луценка, вони постановили причину того болю, який його турбував останнім часом. Це не тільки поліпи, які були виявлені в обласній лікарні, а й інші захворювання, які ми зараз не можемо називати як з етичних, так і медичних міркувань", - пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі радять зробити Луценку операцію в найближчі півроку

"Для того, аби зробити операцію, його треба вивезти із колонії, бажано, щоби це була спеціалізована клініка, про це говорять самі лікарі, тому що йому потрібне додаткове медичне спостереження і після операції. Тобто не можна зробити операцію, і вивезти його назад до колонії", - додала вона.

Коментуючи офіційну заяву Пенітенціарної служби, яка заявила, що Луценко не потребує операції, Сарган зауважила: "Ви ж знаєте, вони стверджували, що він їв ікру під час 32 денного голодування, що Луценко здоровий, і в нього не має портальної гіпертензії чи гепатиту, але у нас на руках є всі документи. Ми не говоримо голослівно".

Окрім того, вона сказала, що Ірина Луценко поїхала в колонію, аби поспілкуватись з чоловіком після вчорашнього обстеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції заявили, що не буде жодного діалогу із владою, поки Тимошенко і Луценко сидять

Державна пенітенціарна служба заявляє, що стан екс-міністра Юрія Луценка задовільний, а термінової операції він не потребує. У відомстві пояснили, що після спілкування з пацієнтом лікарі рекомендували йому дієтотерапію, проведення одного з лабораторних досліджень, а також відкоригували медикаментозний курс.

"Окремо лікарі підтвердили раніше надані пацієнту рекомендації про те, що нагальної потреби у проведенні однієї з медичних маніпуляцій не існує. Фахівці вважають, що така процедура може бути проведена у період від 3 до 6 місяців. На сьогодні проведення інших медичних маніпуляцій, оперативних втручань та інтенсивної терапії Луценко не потребує", - наголосили у прес-службі.

Зараз ви читаєте новину «Тюремники "діагностували": Луценку операція не потрібна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі