пʼятниця, 26 липня 2019 13:01

Кличко виступив проти ініціативи Зеленського

Кличко виступив проти ініціативи Зеленського
"Розділення посад і запровадження у столиці двовладдя є антиконституційним", — міський голова. ФОТО: Радіо Свобода

Очільник Києва Віталій Кличко виступив проти розділення повноважень міського голови та голови Київської державної адміністрації. Обидві посади нині обіймає сам Кличко.

"Розділення посад і запровадження у столиці двовладдя є антиконституційним", — сказав міський голова.

Та додав, що 2003-го Конституційний суд постановив — головою КМДА може бути тільки особа, яку обрали міським головою Києва.

Також він розповів, що команда Зеленського намагалася підпорядкувати його своїм людям – Андрію Вавришу чи Олександру Ткаченку.

"У мене відбулася зустріч із керівником Офісу президента, мені потім поступив дзвінок — і Богдан заявив, що я повинен корегувати свої дії щодо процесів у місті з двома персоналіями – я можу вибирати, з тим чи іншим. Було озвучено прізвища Вавриш і Ткаченко. Цей дзвінок був десь два чи три тижні тому (...). Після цього я також отримав дзвінок від Вавриша, ми зустрілися. Ми обговорювали можливість переїзду Офісу президенту з Банкової до Українського дому на Європейській площі", – сказав Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Куратор від Зеленського" не планує повертатися до КМДА

Офіс президента попросив Кабінет міністрів внести подання на звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА.

Зараз ви читаєте новину «Кличко виступив проти ініціативи Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі