неділя, 08 грудня 2013 19:03

"Київ вставай, невинних визволяй" - тиждень столиця запалювала євромайдани та звалювала пам`ятники
13

Gazeta.ua пропонує підбірку подій та акцій, які відбулись з 2 по 8 грудня.

2 грудня, Київ:

Мітингувальники перекрили проїжджу частину майже по всьому центрі Києва. Люди колонами стоять на проїжджій частині, зокрема біля Кабміну, та вверх по вулиці Інститутській. Крім того мітингувальники перекрили всі входи до урядових установ. Це Кабмін, Верховна рада, Адміністрація президента.

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

Вдень, лідери трьох опозиційних фракцій оголосили свої вимоги та залишили погоджувальну раду у ВР.

Ввечері мітингувальники влаштували ще один пункт обігріву в Міжнародному центрі культури та мистецтв на Жовтневому палаці в центрі Києва. Фото: http://www.pravda.com.ua/news/2013/12/3/7004478/

2 грудня, західна Україна:

Рішення про безстроковий мирний страйк було прийнято на позачерговій 41-й сесії міської ради, яка відбулася на театральному майдані Тернополя. У Львові люди зібрались на 12:00 на акцію протесту на площу поблизу пам'ятника Тарасові Шевченку. Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус і його заступники з понеділка, 2 грудня, пішли у відпустку без збереження заробітної плати, "виконуючи волю багатотисячного віча, яке відбулося біля обладміністрації 1 грудня".

3 грудня, Київ:

На мітингу Партії регіонів у Маріїнському парку біля Верховної Ради оголосили про початок всеукраїнської акції на підтримку президента Віктора Януковича.

Прем'єр-міністрів Микола Азаров обіцяє зробити все, аби не допустити девальвації гривні та зростання цін в країні. Після цього опозиціонери почали скандувати за його відставку. Верховна Рада не змогла відправити уряд у відставку. В цей час мітингувальники під Радою протестують із тією вимогою.

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

4 грудня, Київ:

Близько 200 мітингувальників блокували будівлю Кабміну. Активісти вигукували "Ганьба!", "Азарова в відставку!" тощо.

Пізніше із міліцією та "Беркутом" зустрічало Міністерство освіти студентів, які прийшли у середу вимагати від міністра Дмитра Табачника припинення тиску на них за участь у мирних акціях протесту та відставки його першого заступника Євгена Сулими.

/media/video/530628/1_530628.mp4

4 грудня, Львів:

Кілька сотень молодих людей із львівського Майдану прийшли з пікетом до приміщення Львівського апеляційного суду і обласної прокуратури. Вони скандували "Міліція з народом", "Геть банду", закликали суддів до справедливості і незалежності.

Мирний протест був організований на підтримку заарештованих Шевченківським районним судом Києва учасників акцій, яких "Беркут" затримав під час сутичок на Банковій.

/media/video/530628/2_530628.mp4

4 грудня, Донецьк:

В місті пройшов кількатисячний мітинг на підтримку уряду і президента. Віктора Януковича і його політику зібралися підтримати люди зі всієї області. За підрахунками міліції та організаторів, акція зібрала близько 15 тисяч людей. За оцінками журналістів, на акції було 4-5 тисяч мітингувальників.

/media/video/530628/3_530628.mp4

5 грудня, Київ:

В столиці близько 100 осіб пікетували штаб київського управління спецпідрозділу "Беркут". Пікетувальники обклеїли зовнішню стіну штабу фотографіями, на яких зображені побиті спецпризначенцями люди, а також самі спецпризначенці, які, за словами пікетувальників, брали участь у побитті. Вони також тримали транспаранти з написами ""Беркут", давай, до побачення!", "Нас б'ють за наші гроші".

Автор: Фото: Radiosvoboda.org
 

Під головним управлінням МВС у Києві відбулася акція "Невинним волю" на захист затриманих у справі про сутички на Банковій 1 грудня.  Понад 300 людей утворили живий ланцюг довкола будівлі, скандуючи "Фабрикаціям ні!", "Київ вставай, невинних визволяй", "Геть провладних суддів".

/media/video/530628/4_530628.mp4

Лідеру партії "Братство" Дмитрові Корчинському пред'явили підозру за статтею Кримінального кодексу України щодо організації масових заворушень на вулиці Банковій 1 грудня. Він перебуває у розшуку.

Єднання українців – на переповненій станції метро люди співають гімн.

5 грудня, Рівне:

У Рівному з'явилась Алея побитих журналістів. Під такою назвою існуватиме сторінка у Facebook, куди журналісти заносять кричущі факти насильства над журналістами, що відбуваються в Україні. Сьогодні ж журналісти рівненських ЗМІ провели акцію під однойменною назвою під Рівненською обласною адміністрацією і біля входу в управління МВС у Рівненській області.

6 грудня, Київ:

Колона автомобілістів планувала відвідати Межигір'я, де розташована резиденція президента, однак міліція перекрила автомобілістам дорогу. Пізніше вони рушили з Євромайдану до аеропортів зустрічати Януковича.

В цей день з Першого національного каналу через незгоду з редакційною політикою звільняються двоє журналістів через викривлене висвітлення розгону Євромайдану.

Ввечері з'являється інформація, що Янукович підписав стратегічну угоду з Росією, яка включає в себе зобов'язання про приєднання до Митного союзу. Про це повідомив редактор The Economist Едвард Лукас, посилаючись на власні джерела.

7 грудня, Київ:

Перед активістами на Майдані виступили координатор з міжнародних питань групи Європейської народної партії в Європарламенті Хосе Ігнасіо Салафранка, віце-президент партії Яцек Саріуш-Вольські, голова комітету Європарламенту у закордонних справах Елмар Брок і колишній президент Європарламенту Єжи Бузек.

Автор: Фото: Radiosvoboda.org
 

Учасники автомайдану влаштували акцію протесту під Лук'янівським СІЗО і вимагають звільнення журналіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзі,

7 грудня, Одеса:

На підтримку Євромайдану вийшло близько 300 людей. Біля пам'ятника Дюку був встановлений мікрофон, до якого підходили люди і по черзі висловлювалися на підтримку учасників акції протесту в Києві.

 

8 грудня, Київ

12-й годині опозиційні сили зібрали на майдані Незалежності третє народне віче.

У неділю на столичному Майдані Незалежності відбулося Народне віче.

Акція опозиції "марш мільйону" зібрала щонайменше мільйон людей. Перед присутніми виступили лідери опозиції Віталій Кличко, Олег Тягнибок та Арсеній Яценюк, колишній настоятель УГКЦ Любомир Гузар, екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, письменник Юрій Андрухович, громадські діячі тощо.

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок озвучив вимоги протестувальників: "покарати нелюдів в погонах, які били наших дітей і втопили Майдан в крові; випустити всіх політичних в'язнів Євромайдану; відставка уряду "Азірова"; нові вибори президента і парламенту; підписання асоціації з Європою".

 

 

 

Також голова фракції "Батьківщини" в Верховній Раді Арсеній Яценюк оголосив про розширення протестної акції.

Пізніше "Група невідомих людей в масках оточила пам'ятник Леніну. Вони палили фаєри, а потім завалили пам'ятник", - розповіли в міліції.

 

Зараз ви читаєте новину «"Київ вставай, невинних визволяй" - тиждень столиця запалювала євромайдани та звалювала пам`ятники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі