середа, 31 березня 2010 13:31

Кияни хочуть бачити Тігіпка своїм мером - соцопитування

Кияни хочуть бачити Тігіпка своїм мером - соцопитування
У разі дострокових місцевих виборів у Києві найвищу підтримку може отримати віце-прем"єр Сергій Тігіпко, за діючого мера Леоніда Черновецкого готові проголосувати лише 3,3% киян.

Про це повідомив директор Київського інституту проблем управління імені Горшеніна Кость Бондаренко, коментуючи дані телефонного опитування, проведеного з 27 по 29 березня.

Згідно з опитуванням, за Тігіпка проголосували б 30,6% опитаних, лідера блоку свого імені Віталія Кличка - 22,4%, екс-мера Києва, народного депутата Олександра Омельченка - 8,2%.

Лідера опозиції Юлію Тимошенко готові підтримати 7,2%, голову Шевченківської районної держадміністрації столиці Віктора Пилипишина - 4,3%, народного депутата Миколу Катеринчука - 3,8%, Черновецкого - 3,3%, секретаря Київради Олеся Довгого - 0,3%.

За іншого кандидата проголосували б 2,9%, проти всіх - 2,4%, важко відповісти - 14,5%.

Бондаренко відзначив, що рейтинг Черновецкого має стійку тенденцію до падіння - ще в грудні 2009 року його підтримували 6%.

Також після президентських виборів різко знизився рейтинг Тимошенко у Києві. На думку політолога, це може бути пов"язано з тим, що екс-прем"єра більше сприймають як загальнонаціонального лідера, а не регіонального.

Також це може бути обумовлене тим, що її поведінка після виборів була "надзвичайно хаотичною і не зовсім логічною", додав Бондаренко.

При цьому він констатував зростання рейтингу екс-мера столиці Омельченка.

"Після такої зими Омельченко викликає ностальгію у киян", - відзначив політолог.

В ході телефонного опитування було опитано 1 тис. киян у віці від 18-ти років, погрішність вибірки складає 3,2%.

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «Кияни хочуть бачити Тігіпка своїм мером - соцопитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі